Pretraži
SBK : Jonathan Rea osvojio povijesni peti uzastopni Superbike naslov u Magny Coursu!

SBK : Jonathan Rea osvojio povijesni peti uzastopni Superbike naslov u Magny Coursu!

Objavljeno: 30/09/2019 / Autor: Petar Bondek / Koji rasplet sezone! To ni stari Alfred ne bi režirao...

Da Vam je netko najavio ovakav rasplet sezone nakon 11 pobjeda Álvara Bautiste u prvih 11 utrka – poslali bi ga u Vrapče!

Irac Jonathan Rea je prvi vozač u povijesti Superbike prvenstva kojem je uspjelo osvojiti pet svjetskih naslova! Tako je pretekao Carla Fogartyja (4 naslova), no još više fascinira način na koji je to uspio!

Bautista je imao katastrofalnu drugu polovicu sezone! Copyright © 2017 Ducati Motor Holding spa

Ništa na svijetu nije moglo zaustaviti ex-MotoGP statistu Álvara Bautistu u prvih 11 utrka na moćnom Ducatiju V4 Panigale. Netko drugi bi već u tom trenutku polegao klipove, ali ne i Jonathan – u tih 11 utrka je 10 puta bio drugi, čekajući prvi kiks Španjolca. Kad je kiks stigao – pretvorio se u seriju noćnih mora – padovi u Jerezu i Misanu, sudar s Toprakom Razgatliogluom u Laguna Seci, te repriza istog u Magny Coursu je rezultirala zasluženim naslovom za Sjevernog Irca.

 

Od 11 pobjeda do 129 bodova zaostatka!

Gdje je zapelo kod Bautiste? Vjerojatno je počeo razmišljati o naslovu u svibnju – što je uvijek loša taktika. Možda se nazire neka kawasaki urota nakon dva incidenta s Toprakom, no Bautista je imao i fantastičnog Panigalea ispod sebe i sjajnu podršku momčadi.Da bi im se zahvalio na fantastičnoj suradnji, jučer je potpisao za tvorničku momčad – Honde! Infierno, Álvaro! Tko to radi? ah, da to smo već vidjeli kod Foggyja…Što se Kawasakija tiče, imali su dvostruko slavlje, jer je 800-tu WorldSBK utrku osvojio upravo Razgatlioglu! (glavna slika) Slijedeća sezona mora biti sjajna – druga za tvornički BMW, s Bautistom na HRC CBR-ki, i plavim R1-cama čija forma je u uzlazu,..nedostaje samo tvornički Suzuki! Lowes je dobio nogu u Yamahi, otvorilo se mjesto na Aruba.it Racing Ducatiju…bit će vesela ta slijedeća sezona!

Mladi Turčin je pobijedio nakon starta sa 16. pozicije @kawasaki Press

Bautisti još godinama neće biti jasno kako je uspio (uvjerljivo) izgubiti naslov nakon 11 pobjeda u 11 utrka!

 

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X