Pretraži
Rolls Royce Cullinan Black Badge; toliko ružan da mora biti potpuno zamračen!

Rolls Royce Cullinan Black Badge; toliko ružan da mora biti potpuno zamračen!

Objavljeno: 08/11/2019 / Autor: Petar Bondek / © Copyright Newspress Ltd

Odbijam ovdje spomenuti remek-djelo Rolling Stonesa s albuma Aftermath, jer je ta pjesma sve ono što Crna Guja Cullinan izvana nije: inspirativna, motivirajuća i ukratko – predivna!

Prve fotke su okinute u Darth Vaderovoj privatnoj garaži © Copyright Newspress Ltd

 

Stvarno volim crnu boju. Manje-više sve što volim, posebno, lijepo i neponovljivo je vezano uz taj mrki ton: Johnny Cash, Buick GNX, spomenuti asmatičar s XXL kacigom i njegov TIE fighter, X-15 i SR-71, Hublot Big Bang, i većina best off hitova s moje Maxellke, uključujući jedan cijeli album Metallice. No, što se tiče Cullinana…

 

Otočki Ugly Kid Joe

De gustibus non est disputandum! Da, znam da se o ukusima ne bi trebalo raspravljati i inače se toga pridržavam, ali…sve na vanjštini Cullinana me podsjeća na Yo Momma So Ugly skečeve Eddieja Murphyja!

Am I Evil? YES I AM! © Copyright Newspress Ltd

Vanjštinu možemo pljuvati vječno, no kad smo već kod vječnosti i njezin simbol je nazočan u Cullinanovom najboljem dijelu – interijeru. Simbol je lemniskata, poznatija i kao pospana osmica, tj. oznaka za beskonačno.

Lemniskatu je RR posudio od jednog od svojih najboljih klijenata u povijesti – Sir Malcolma Campbella, preciznije  s njegovog Blue Bird K3 hidroplana. Na K3 je taj simbol označavao razred osiguranja kojem su pripadali čamci s neograničenom (stoga beskonačnom) snagom. Kod Black Badgea, preciznije njegovog 6,75 litrenog V12 motora to se svodi na 600 KS i 900 Nm okretnog momenta. K3 je imao 150 više iz V12 Meteora, ali što se smještaja tiče…

Možda se u njega ulazi žmirečki da Vas ne zarazi ružnoćom, ali kad jednom uđete ni tri para očiju Vam neće biti dovoljno da upijete svu ljepotu! © Copyright Newspress Ltd

Interijer Black Badgea je onoliko superioran koliko mu je eksterijer inferioran. Preciznije se ne mogu izraziti; ovo je iznutra trenutačno najposebniji i najekskluzivniji automobil na svijetu.  Crna koža sa žutom linijom, karbonski furnir sa šest slojeva laka –  to je smještaj vrijedan Noćnog kralja iz najgledanijeg HBO-ovog serijala!

 

Ukoliko ste počeli prebrojavati krovnu rasvjetu, lampica ima točno 1.344 i vjerno dočaravaju nebeski svod iznad Newfoundlanda na noć potonuća Titanica!

A to što 22-colni kotači malo previše liče na one s Abartha 595, nećemo uzeti za ozbiljno…

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X