Pretraži
Rimac ne prestaje s ugodnim iznenađenjima. Upravo je investirao (i postao suvlasnik) u gotovo milijardu kuna vrijednu kinesku tvornicu

Rimac ne prestaje s ugodnim iznenađenjima. Upravo je investirao (i postao suvlasnik) u gotovo milijardu kuna vrijednu kinesku tvornicu

Objavljeno: 14/03/2018 / Autor: Vozim HR / Foto: Rimac Automobili/Facebook

Dok ljubitelji automobila i dalje pričaju o novom C_Two modelu kojeg je Rimac predstavio prošli tjedan na sajmu automobila u Ženevi, Mate Rimac je učinio jedan od većih poteza u karijeri sa svojim vodećim dioničarima u Aziji.

Naime, Rimac Automobili i poznata Camel grupa dogovorili su se da će do kraja godine izgraditi tvornicu baterija i električnih motora, a sam Rimac je izjavio da je to veliki poslovni pothvat za njegovu tvrtku, budući da će tvornica biti usredotočena isključivo na kinesko tržište.


Rimac


Rimac je dodao da je kinesko tržište najveće po pitanju električnih automobila, autobusa, kamiona i drugih oblika prijevoza, te bilježi najveći rast.

Kina proizvodi između dva i tri milijuna vozila mjesečno, od čega su pet posto električna vozila

Očekuje se da će se u bliskoj budućnosti ondje potražnja za električnim vozilima, baterijama i drugim sustavima koji se ugrađuju u električna vozila, povećati za otprilike 20 puta. Trenutačno se u Kini mjesečno proizvodi 110.000 do 130.00 električnih vozila, a tvornica Rimca i Camela bi godišnje mogla pridonijeti s oko 50.000 komada.


Kina


Inače, vrijednost tvornice je procijenjena na 158,2 milijuna dolara, dok će Rimac investirati pet milijuna eura i svoje neprocjenjivo znanje, te će imati čak 40 posto udjela u vlasništvu tvornice Zhongke Luo Rui Technology Co.

Ostatak će investirati Camel, koji je prošle godine u Rimac Automobile investirao 30 milijuna eura, čime je pridobio 22 posto tvrtke.Camel grupa je najveći proizvođač baterija u Aziji, koji je očito dobro promislio o svojim ulaganjima, a da je donio dobru odluku pokazao je i velik interes za novim Rimčevim C_Two modelom, koji će koštati 1,7 milijuna eura. Rimac planira prodati 150 komada ovog modela.


Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X