Pretraži
Rimac je u završnoj fazi testiranja svog C_Two modela. Prvi kupci će ga preuzeti već slijedeće godine

Rimac je u završnoj fazi testiranja svog C_Two modela. Prvi kupci će ga preuzeti već slijedeće godine

Objavljeno: 03/12/2019 / Autor: Mihael / Foto: Rimac

Rimac je u posljednjoj fazi testiranja svog fantastičnog električnog hiperautomobila C_Two koji se bliži proizvodnji. Testiranje u ovoj fazi svodi se na završna uštimavanja i fina podešavanja automobila kako bi se iz njegove napredne tehnologije izvukao optimalni maksimum.

Rimac ima u planu nastaviti sa intenzivnim testiranjima na ovalnoj stazi Nardo u Italiji ali i drugdje u svijetu gdje posotji impresivni komad asfalta. Jedna takva lokacija je i Nurburgring Nordschlife, na kojem C_Two prema tvrdnjama Rimca može odvesti dva puna kruga u punoj brzini i pri maksimalnom opterećenju pogonskog sklopa.

  

Službeno predstavljanje proizvodne verzije Rimca C_Two zakazano je za grandiozni salon automobila u Ženevi koji će se tamo održati u ožujku 2020. godine. Do tada Rimcu preostaje svega nekoliko mjeseci vremena da sve uštima do najmanjeg detalja.


Rimac C_Two prototip

Rimac C_Two prototip

Rimac C_Two prototip


C_Two je opremljen sa četiri elektromotora koji energiju crpe iz snažnog kompleta baterija od 120 kWh. Svaki od četiri elektromotora se nalazi kod jednog kotača dajući time C_Two moćan pogon na sve kotače. Za razliku od klasičnijeg pogona na sve kotače kakve imaju automobili s benzinskim motorima, električni motori pružaju puno veću razinu fleksibilnosti.

Zbog toga će se Rimčev C_Two moći prilagoditi svakom vozaču i njegovim željama. Jednostavnim odabirom postavki automobila, može se snaga slati samo na stražnje kotače dajući time rimcu zastrašujuću kombinaciju brutalne snage i stražnjeg pogona kojim mogu ovladati samo oni najiskusniji i najspretniji vozači.

Performanse i snaga kod Rimca C_Two su iz perspektive običnoga smrtnika blago rečeno vanzemaljski. Sa ukupno 1,914 KS C_Two nadmašuje najsnažnije cestovne benzince a kada dođemo do ubrzanja tu je u potpuno svome svijetu. Uz golemu snagu, C_Two raspolaže i zastrašujućim okretnim momentom od 2,300 Nm. Ubrzanje je stoga nemilosrdno pa tako do 100 km/h stiže za teško pojmljivih 1.97 sekundi dok kazaljka brzinomjera staje tek na 412 km/h.

Sada treba samo čekati i pripremiti par milijuna Eurića


Pogledaj galeriju


Rimac C_Two

Povratak na vrhpointer
Zatvori X