Pretraži
Rimac je ponovo napravio dobar posao: Aston Martin Valkyrie je pokazao rogove na Silverstoneu!

Rimac je ponovo napravio dobar posao: Aston Martin Valkyrie je pokazao rogove na Silverstoneu!

Objavljeno: 14/07/2019 / Autor: Petar Bondek / Foto: Newspress

Aston Martin Valkyrie : Nije neka tajna da će 007 u slijedećem nastavku serijala o nemilosrdnom zaposleniku britanske vlade s dozvolom za ubijanje voziti Valkyrie. Zašto ga onda ne testirati na domaćem terenu za vrijeme trajanja F1 vikenda?

Hmmm, koji je od ova dva agresivca zapravo bolid F1? Onaj s nišanom i brojem 33! Da, Maxu su konačno namjestili optiku da još s većom lakoćom izbija Ferrarije, no izgleda da Maxa malo zbunjuje ogroman natpis 007 na bolidu, skupa s pripadajućom registarskom oznakom na stražnjem spojleru. Pa i dosad je radio što je htio po stazi…

 

Aston Martin Valkyrie : Kategorija perolaka

Osim što je Max za start iza momčadskog kolege Gaslyja okrivio Hondin turbo mogao je uživati u nesvakidašnjem prizoru pred svojim boksom – prvoj javnoj vožnji Aston Martinovog Valkyrie bolida. Testni vozač Chris Goodwin je izveo tzv. Verification Prototype 1 (VP1) na đir po Srebrnom Kamenu da konačno vide plodove rada Aston Martina i Red Bull Advanced Technologiesa. Budući izazivač u FIA World Endurance Championship (WEC) je konačno rikom pozdravio svog kreatora Adriana Neweya, koji ga je prvi put nacrtao olovkom (kao i uvijek) prije punih pet godina.

Svih 150 cestovnih verzija je već odavno prodano, a prve isporuke kreću u posljednjem kvartalu ove godine – što znači ubrzo! Red Bull livreja plus gratis Mobil 1, Red Bull, Tag Heuer, i Esso naljepnice vjerojatno dolaze bez doplate ovog tri milijuna dolara vrijednog hyperautomobila s Cosworthovim urlajućim V12 motorom, 1.013 KS i 740 Nm, uz Rimčev KERS i baterije. UZ svu tu tehnologiju koja nosi podosta sala težina iznosi oko tone, što je hvale vrijedan pothvat.

 

Pogledaj galeriju

Aston Martin Valkyrie

Povratak na vrhpointer
Zatvori X