Pretraži
Rimac ima novog ozbiljnog konkurenta – APEX AP-0 nudi autonomiju od 515 km, te maksimum od 320 km/h!

Rimac ima novog ozbiljnog konkurenta – APEX AP-0 nudi autonomiju od 515 km, te maksimum od 320 km/h!

Objavljeno: 14/03/2020 / Autor: Petar Bondek / Photo: Tim Ricketts (Torque Agency Group )

APEX AP-0 – Da, Rimac C_TWO je znatno brži i ima veću autonomiju, ali to nipošto ne znači da koncept APEX AP-0 nije vrijedan spomena – baš naprotiv!


Izuzetno agresivan stil s mnogo oštrica ne može proći neopaženo! Photo: Tim Ricketts (Torque Agency Group )

Izazvati Rimca i Teslu zvuči kao Nemoguća misija (bez Toma Cruisea), no dajte ekipi iz APEXA malo pažnje – oni to definitivno zaslužuju!

APEX AP-0 – Karbonska rapsodija – vaga je otkazala od šoka!

I okvir i karoserija su od karbonskih vlakana, 90 kWh baterija proizvodi maksimalnu snagu od 484 kW, a ukoliko Vam se čini poprilično nizak – u pravu ste; 95 mm udaljenosti od podloge znači da možete zaboraviti prelaske preko ležećih policajaca…


95mm udaljenosti od poda znači dvije stvari – zaljepljenost za podlogu – i brojna oštećenja podnice! Photo: Tim Ricketts (Torque Agency Group )


Superubrzanja su polje u kojem Apex briljira – 580 Nm raspoloživih od nule u kombinaciji sa samo 1.200 kg znače da do 100 km/h dolazi za samo 2,3 s. Da, Rimac C_TWO je znatno brži, ali Apex ima bitni adut – skoro je 700 kg lakši od tihog hrvatskog metka! Naravno da je AP-0 još u konceptnoj fazi, a Rimac je gotova stvar, što je bitno napomenuti u svakoj usporedbi.

 

Podnica inspirirana Formulom 1 ima samo jedan negativan aspekt – samo je 95 mm udaljena od ceste!

No, s druge strane, ogromni Venturijevi kanali su razlog zašto nema potrebe za stražnjim spojlerom – što uvelike poboljšava Cx.


Ogromni difuzor je ključni aero-detalj ovog strujića! Photo: Tim Ricketts (Torque Agency Group )Pogledaj galeriju

APEX AP-0

Povratak na vrhpointer
Zatvori X