Pretraži
Renault MEGANE R.S. TROPHY-R ponosni je vlasnik novog rekorda staze Nordschleife

Renault MEGANE R.S. TROPHY-R ponosni je vlasnik novog rekorda staze Nordschleife

Objavljeno: 21/05/2019 / Autor: Vozim HR / Foto: Renault

Renault predstavlja MEGANE R.S. TROPHY-R, novi nastavak sage započete prije 15 godina. Kao i njegovi legendarni prethodnici, i novi je model postavio novi rekord staze Nordschleife u klasi serijskih automobila s prednjim pogonom. Ističe Renault Sportovu strast prema izazovima i performansama.

  • U usporedbi s Meganeom R.S. Trophy, Renault MEGANE R.S. TROPHY-R, pokretan identičnim motorom snage 300 KS, veću brzinu duguje smanjenju mase (do 130 kg), zahvatima na aerodinamici i radikalnim preinakama šasije za bolje prianjanje.
  • Renault MEGANE R.S. TROPHY-R u prodaju kreće prije kraja 2019. kao ekskluzivna ograničena serija koja će se proizvesti u samo nekoliko stotina komada.
  • Renault Sport je izgradio snažnu vezu s nekim od najglasovitijih proizvođača specijaliziranim u svojim područjima: Akrapovič, Brembo, Bridgestone, Öhlins i Sabelt

MEGANE R.S. TROPHY-R postavio je rekordno vrijeme kruga Nordschleifea od 07’40’’100, odnosno 07’45’’389 za službenu duljinu cijelog kruga od 20,832 km. 

MEGANE R.S. TROPHY-R prvi će put pred oči javnosti izaći 24. svibnja u Monaku, u sklopu utrke Formule 1 za VN Monaka koja se održava 24. svibnja, a za upravljačem će biti vozači momčadi Renault F1 Team, Daniel Ricciardo i Nico Hülkenberg

U skladu s tradicijom Renault Sporta, MEGANE R.S. TROPHY-R nove generacije vrhunske performanse ne duguje samo sirovoj snazi. Naime, njegov motor identičan je motoru snage 300 KS koji pokreće Megane R.S. Trophy, predstavljen početkom 2019. MEGANE R.S. TROPHY-R razvijen je kao trkaći automobil u vrlo kratkom vremenu. Iza njega stoji mala, predana ekipa koja se fokusirala na tri područja: najvećem mogućem smanjenju mase (do 130 kg u odnosu na Megane R.S. Trophy bez dodatne opreme), izmjenama na aerodinamici, radikalnim zahvatima na osovinama.

Rezultati oduzimaju dah: 5. travnja 2019. MEGANE R.S. TROPHY-R postavio je novi rekord za serijske automobile s prednjim pogonom na stazi Nordschleife na Nürburgringu, sada već svjetski poznatoj testnoj stazi za sportske automobile. Udaljenost od 20,6 km prešao je za 7’40”100, a cijeli službeni krug Nordschleifea za 07’45’’389.

Priča o Meganeu R.S. i „Ringu” traje već više od 10 godina. Započela je 2008. prvim rekordom u kategoriji serijskih automobila s prednjim pogonom: Megane R.S. R26.R krug oko staze napravio je za 8 minuta i 17 sekundi. Taj je rekord 2011. srušila druga generacija Meganea R.S. Trophy, za čijim je upravljačem bio Laurent Hurgon (8’07”97). Tri godine kasnije, prvi je puta probijena magična granica od 8 minuta. Megane III R.S. Trophy-R stazu je prešao za 7’54”36. Bio je i jedan od onih koji su vozili novu generaciju Meganea R.S. TROPHY-R na putu do novog rekorda, u kojem je svaku novu sekundu sve teže dohvatiti.

MEGANE R.S. TROPHY-R u prodaju stiže do kraja 2019. kao ekskluzivna ograničena serija koja će se proizvesti u nekoliko stotina primjeraka.Daniel Ricciardo i Nico Hülkenberg, vozači momčadi Renault F1 Team bit će za upravljačem MEGANEA R.S. TROPHY-R u petak 24. svibnja 2019., prije utrke Formule 1 za Veliku nagradu Monaka, gdje će ova nova izvedba biti predstavljena javnosti.Renault MEGANE R.S. TROPHY-R

Povratak na vrhpointer
Zatvori X