Pretraži
Renault lansira novi električni Zoe s još više konja

Renault lansira novi električni Zoe s još više konja

Objavljeno: 12/02/2018 / Autor: Vozim HR / Foto: Renault

Renault se priprema predstaviti snažniju verziju svojeg najpopularnijeg električnog vozila Zoe, koju zove R110, što se pak odnosi na snagu motora koja će biti povećana u odnosu na trenutačni Zoe R90.

Francuzi, doduše, ne žele potvrditi datum izlaska “pojačanog” Zoea na tržište, već žele držati sve u tajnosti do ožujka.


Renault Zoe


Međutim, unatoč povećanju snage, Zoe R110 neće biti predstavljen kao sportska verzija, već će se usredotočiti na učinkovitu vožnju i težnju za što većom autonomijom.

U tom smislu, baterija bi trebala ostati ista – ZE 40, s kapacitetom od 41 kWh koja će najnovijoj verziji Zoea jamčiti 400 km u ciklusu NEDC ili 300 km dometa u normalnim uvjetima uporabe. Što se tiče dometa, cifra je malo pretjerana, ali je u granicama korektnog “muljanja” karakterističnog za ostale proizvođače automobila s unutarnjim izgaranjem.

Očekuje se da će Zoe R110 doći na tržište početkom ljeta i u još opremljenijim verzijama, pri čemu će Renault nastaviti prodavati i R90 model.


Pogledaj galeriju

Zoe je jedan od najpopularnijih električnih modela na europskom tržištu gdje se prodaja automobila bez emisije štetnih plinova neprestano povećava. 2017. godine Renault je tako prodao više od 30 000 primjeraka modela Zoe!


Povratak na vrhpointer
Zatvori X