Pretraži
Red Bull Racing Šok; Alexander Albon dolazi na mjesto Pierra Gaslyja već na VN Belgije!

Red Bull Racing Šok; Alexander Albon dolazi na mjesto Pierra Gaslyja već na VN Belgije!

Objavljeno: 13/08/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Red Bull Media Pool

Izgleda da je Red Bull imao opaku tajnu sjednicu – isti dan su otkaz dobili Gasly u F1 i Zarco u MotoGP-u! Jedina razlika leži u tome da se Gasly morao spakirati prije ručka!

Red Bull je oduvijek bio momčad kojom upravljaju Marko, Horner i zdrava logika, pa nas nimalo ne čudi što su se odmah nakon Hockenheima odlučili za rošadu Albon – Gasly. Brojke govore i više nego dovoljno – dok je Verstappen dosad u ovoj sezoni pobijedio dvaput i inkasirao 181 bod, Gaslyjev najbolji rezultat je jedno četvrto mjesto i 63 boda. Još u Mađarskoj je Horner tvrdio da mu je sjedalo sigurno u 2019., no iz primjera Kvyat – Verstappen iz 2016. znamo da Red Bull živi od utrke do utrke – kako je zapravo i ispravno.

 

Dan “Cipelića” za Gaslyja i Zarcoa

Tvrtka koja ne živi od prodaje automobila ne smije imati previše strpljenja za mediokritete ili vozače koji pate od lorenzitisa (tj preduge prilagodbe na nov/drugačiji bolid), pogotovo kad očigledno bolid pokazuje ogroman potencijal. Nije čudo da je isti dan „cipelića“ dobio i Johann Zarco u Red Bull KTM MotoGP momčadi, ali on će odraditi sezonu do kraja. Da, biti na toj Red Bull iznenadnoj sjednici nije bila laka stvar…

Naravno, Leclercovom frendu nije pomogla ni činjenica da se Albon sjajno snašao u Scuderiji Torro Rosso, što je samo ubrzalo proces. No, da se i on ne bi previše opustio, vodstvo Red Bulla smatra njegov angažman do kraja sezone prijamnim ispitom za 2020. Alex zna da ga čeka sudbina Kvyata i Gaslyja ukoliko ne zadovolji, no anglo-tajlandski Red Bullov štićenik je i prošle godine nakon sjajne sezone u F2 izbio Brandona Hartleya iz Scuderije.

Sve je bilo jasno nakon osvajanja bodova u Bahreinu i starta iz boksa u Kini, gdje je završio deseti. Osmo mjesto u Monaku i šesto u Hockenheimu su mu zacementirali skok u karijeri – ostalo ovisi isključivo o njemu!

 

Rani Božići u F1 su više anomalija nego pravilo…

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X