Pretraži
Range Rover coupe zove se Adventum i dolazi iz Nizozemske. Ručna izrada, 525 KS i €270,000

Range Rover coupe zove se Adventum i dolazi iz Nizozemske. Ručna izrada, 525 KS i €270,000

Objavljeno: 16/03/2020 / Autor: Mihael / Foto: Niels van Roij Design

Range Rover Adventum Coupe –  Range Rover je jedan od definitivnih simbola bogatstva, moći i raskoši. Njegov beskropulozni imidž nadilazi kulturne razlike i nacionalne granice. Voze ga baš svi sa podebljim novčanikom, od ponajboljih nogometaša iz prve lige, preko njihovih miljenica pa sve do uspješnih doktora, menadžera ali i političara.

Bio to klasični Range Rover za nekog ozbiljnog vlasnika ili pak Range Rover Sport za nekoga željnog glamura, pažnje i „lajkova“ na društvenim mrežama, uvijek ostaje činjenica da je riječ o automobilu koji se ističe od prosjeka, doslovno i preneseno. Ostaje pitanje, što s onim obožavateljima ultimativnog britanskoga terenca koji žele biti još više „hoch“ nego li će im to osigurati vozilo sa Land Roverove proizvodne linije?

Sigurni smo da će netko kao iz topa ispaliti nešto poput Bentley Bentayge ili Rolls Roycea Cullinana ali ako ništa drugo, priznat ćete, njima nedostaje karizme koju Range Rover prenosi sa generacije na generaciju. Da ne ulazimo sada još u tematiku terenskih sposobnosti u kojima malo što može parirati moćnom Rangeu.


Range Rover Adventum Coupe

Range Rover Adventum Coupe

Range Rover Adventum Coupe


 

Range Rover Adventum Coupe

Ispravan odgovor na gornje pitanje zapravo je a tko ili što nego sam Range Rover glavom i bradom, ali ima jedan trik. Zove se Adventum Coupe i dolazi iz Nizozemske. Bit ćemo tehnički precizniji pa reći, iz Velike Britanije sa usputnim stajanjem u zemlji tulipana pa do vašeg kućnoga praga.

Za ovu bijelu jahtu na četiri kotača zaslužna su dva Nizozemca, dizajner Niels van Roij te čovjek koji automobile izrađuje vlastitim rukama, Bas van Roomen. Udruženim snagama stvorili su prekrasni Adventum kupe koji izvana sa serijskim Range Roverom dijeli samo blatobrane, poklopac motora te prtljažna vrata. Sve ostalo, počevši od tzv. A stupa pa do C stupa je ručni rad nizozemskih stručnjaka.

Zapravo, Adventum Coupe je neslužbena zamjena za Range Roverov vlastiti SV Coupe koji je nažalost izgubio bitku s odjelom financijskog planiranja. Glatke i neprekinute bočne linije Adventuma čine ga vizualno iznimno otmjenim i elegantnim. Slična filozofija prenosi se i u kabini gdje uz kontrastnu crveno crnu kožu na podu imamo završnu obradu od tikovine, po uzoru na prave jahte. Isti materijal je poslužio i za izradu podnice prtljažnog prostora.

Ručno rađeni Adventum Coupe pogonjen je odličnim 5.0-litrenim V8 motorom sa kompresorom i supersportskih 525 KS. Želite li jednoga za sebe, budite spremni izdvojiti minimalno 270,000 Eura s time da prilikom narudžbe morate uplatiti polog od 50,000 Eura.


Pogledaj galeriju


Range Rover Adventum Coupe

Povratak na vrhpointer
Zatvori X