Pretraži
RAMSMOBILE RM-X2 – ekstremno je lagan, otporan na metke, a ima 999 KS – i centralnu gusjenicu !

RAMSMOBILE RM-X2 – ekstremno je lagan, otporan na metke, a ima 999 KS – i centralnu gusjenicu !

Objavljeno: 16/09/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Ramsmobile

RAMSMOBILE RM-X2 : Da, ovo je klasa Rezvanijevog Tenka, no X2 je jednako otporan na metke – a lakši je za 1,1 tonu!

U čemu je kvaka? X2 dolazi u nekoliko verzija (Ascetic, Devil, God i Ramsider), od kojih je Ascetic s 1.496 kg najlakši. To može zahvaliti kombinaciji karbona i Kevlara od kojih je izrađena karoserija – to je doslovno John Rambo izvedba. Najteža verzija ima prikladnijih 2,7 t, što je više u USofA stilu.

Vatrena moć? Prvi izbor je 6,2 litreni LTS V8 iz sedme generacije Chevroleta Corvette ZR1-ali ne sa serijskih 755, nego okruglih 999 kompresorskih KS. Lako se pamti – 745 kW, a i maksimum spada u lakopamtljivu kategoriju – munjevitih 140 km/h – 60 km/h više od Humveeja!

 

Panzerwagen Made in USA

Izbor br.2 je znatno razumniji –  6,6 litreni Duramax diesel V8 s 397 KS i 1.037 Nm okretnog momenta. Da, dovoljno da zavrti Zemlju u kontra smjeru…Zračni ovjes nudi preko 30 cm hoda, laserski senzori održavaju idealan odmak od podloge, a podvozje je obučeno u teflon, radi sprječavanja ljepljenja blata.

Ukoliko zapnete, tu je i centralna gusjenica na izvlačenje koja će Vas izvući iz g…rabe. Eto, sada znate čemu tako velik razmak između sjedala! Da, bazni Ascetic košta dolar manje od milijuna, dok su ostale izvedbe znatno skuplje. Bar nije ružan kao najskuplji svjetski SUV – Karlmann King. Tko njega kupi, ima ozbiljnih problema s procjenom estetike!

 

 

999 KS za 999.999

Ultralagana protekcija do B6 razine zaustavlja sve osim pancirnih zrna, a ukoliko nadoplatite za B7 zaštitu onda možete spavati mirno za volanom jer polietileni, titan i Kevlar zaustavljaju sve – uključujući Thorov čekić, Sidewinder projektil i rafal iz susjedove ZSU-23-4 Shilke.

Da, ovo bi trebao biti hypercar među SUV-ovima, a zapravo se radi o skoro coupe izvedbi oklopljenog terenca s obrnutim lambo vratima. Da, slike uvelike pomažu! Gore navedena cijena nije vic, bar ne za narko-bossove i igrače NFL-a na koje pikira računovodstvo ove friške firme nazvane po Los Angeles Ramsima.

 

RAMSMOBILE RM-X2 : Čudan mix Humveeja i A-10 Warthoga osim balističke zaštite nudi i uzornu dozu luksuza – uz 3,3 s do 100 km/h!

Zanimljivo je da je tvrtka osnovana u Bjelorusiji, ali operira iz Albuquerquea u New Mexicu. Tamo ne planiraju izradu više od 12 komada ovog tenkića u slijedećoj godini.

Da li je lista stvarno TAKO duga?

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X