Pretraži
Raj za svakog ljubitelja automobila – Porscheova „bijela kolekcija“

Raj za svakog ljubitelja automobila – Porscheova „bijela kolekcija“

Objavljeno: 31/01/2019 / Autor: Mihael / Foto: Screenshot

Lokacija nepoznata, vlasnik – nepoznat! Možda je zapravo ovo tajnovita Area 51 u američkoj Nevadi. Fantastičnu kolekciju posjetila je ekipa iz Porsche kluba Amerike koji su imali čast svjedočiti besprijekornoj bjelini  i čistoći koja zrači u ovom nevjerojatnom prostoru.

Možda je ovo zapravo kako izgleda život nakon smrti za istinske ljubitelje Porschea. Malo toga nam je poznato o ovoj epskoj zbirci, ali možemo biti sigurni u ono što vidimo vlastitim očima. Savršeno bijeli zidovi te čisti bijeli pod kojeg se ne bi posramili niti ponajbolji laboratoriji, čuvaju kolekciju Porschea sa izuzetno malom kilometražom, također u besprijekornoj bijeloj.

Kolekcija trenutno sadrži 65 automobila, međutim taj broj se stalno mijenja, u pravilu prema gore. Krunski dragulj ove kolekcije jest definitivno legenda iz 1986. godine, Porsche 959 u savršeno bijeloj izvedbi. On se nalazi u središtu superautomobila, a okružuju ga dva potomka, Carrera GT i 918 Spyder.Pored ovih top modela u prekrasnom bijelom hangaru nalaze se sve generacije kultne 911-ice i to u više izvedbi. S jedne strane se ističu klasični RS modeli a s druge imamo GT3-ice također u čistunskim RS izvedbama. Njima pak leđa čuvaju neukrotive GT2-ojke spremne da utjeraju strah u kosti nenadanom prolazniku.

Cijeli prostor je uređen u muzejskom stilu sa izraženim smislom za minimalizam i čistoću, kako estetski tako i doslovno. Pored svakog automobila se na podu nalazi pločica sa nazivom modela te osnovnim tehničkim podacima. Ako je Porsche neki model proizveo u bijeloj boji, vrlo je vjerojatno da ćete ga naći u sklopu ove nevjerojatne zbirke.

Osobito poseban primjerak Porschea među svima ovdje je cestovna verzija trkaće 911 Carrerae RSR. Naravno, poput praktički svih automobila ovdje i ona je u tematskoj bijeloj boji ali je zato unutrašnjost kričavo crvena, kožna, nevjerojatno lijepa i u potpunom kontrastu sa opuštajućom bjelinom. Ipak, ovaj izuzetni automobil će vam za svojim volanom osigurati brojne užitke, ali teško da će neki biti opuštanje.

Savršena bijela kolekcija Porschea nije fokusirana isključivo na automobile, iako su oni u središtu pozornosti. Ovdje ćete pronaći praktički sve vezano za Porsche, od prtljage do brojne dokumentacije i literature o fantastičnom Porscheu. Sigurni smo da se na tim policama negdje krije i teglica jedinstvenog Porscheovog meda, da sretnom vlasniku život bude još slađi, ako je to ikako moguće.


Pogledaj galeriju


Porsche bijela kolekcija

Povratak na vrhpointer
Zatvori X