Pretraži
Puštene su prve skice Nove ŠKODE OCTAVIJE! Vaš palac ide prema gore ili prema dolje?

Puštene su prve skice Nove ŠKODE OCTAVIJE! Vaš palac ide prema gore ili prema dolje?

Objavljeno: 17/10/2019 / Autor: Petar Bondek / @Škoda Media Portal

Nova Škoda Octavia : Taman smo mislili da smo gotovi sa Škodom za ovaj tjedan, ali – izgleda da Česi malo spavaju ovih dana!

Da, radi se o samo dvije skice, ali već na prvi pogled tih par poteza olovkom govore mnogo…

Izgleda da je Škoda (VW?) odlučila biti najfotogeničniji oznak (brend) u Grupi – pred nama je nova vizualna poslastica iz Češke dizajnerske cukrarne. Čiste linije, klinasti oblik, sve to znamo sa Superba, no čini nam se da će se ponešto povećati i međuosovinski razmak. Možda je to vizualna varka radi kratkog prednjeg prevjesa, no četvrta generacija Octavije će zasigurno nuditi još više komfora. Češki stručnjaci uvijek izume poneki novi centimetar interijera, no što se vanjskog dizajna tiče – teško mu je naći zamjerku.

 

Ono što je očito je coupéovska linija krova, uvijek vizualno elegantno rješenje koje će bez ikakve sumnje još malo podebljati score od preko šest i pol milijuna prodanih Octavia širom Svijeta. 

U tijeku je proslava 60-tog rođendana najpopularnijeg Škodinog modela, pa uopće ne bi bilo loše da nova generacija bude gotova još ove godine, no realnije je da će biti predstavljena 2021. u Ženevi. Nije nikakva žurba – trećoj generaciji još uvijek ide izuzetno dobro, hvala na pitanju!

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X