Pretraži
Prvi komercijali leteći automobili za “samo” 399.000 dolara!

Prvi komercijali leteći automobili za “samo” 399.000 dolara!

Objavljeno: 16/02/2017 / Autor: Vozim HR / Foto: Facebook

Za 400.000 dolara možete kupiti brod, kuću, Rolls-Royce, put u Svemir ali pod zadnje i – leteći automobil

Nizozemska tvrtka PAL-V već prima narudžbe za prvi komercijalni leteći auto na svijetu nazvan Liberty. Nizozemci tvrde da je Liberty u skladu sa svjetskim sigurnosnim propisima, te da će isporuka krenuti najkasnije do kraja sljedeće godine.


PAL-V

Foto: Facebook


Prvih 90 primjeraka označeno je kao Pioneer Edition, s posebnih vanjskim i unutarnjim detaljima, a za personalizirane detalje i dodatne značajke, poput grijanja, kupci će platiti do 599.000 dolara. Nakon što se rasproda Pioneer Edition, PAL-V će početi prodavati standardne modele Liberty Sport, po cijeni od 399.000 dolara.

“PAL-V je odlučio izgraditi leteći auto, s provjerenim tehnologijama, koji je u potpunosti u skladu s postojećim propisima. Zahvaljujući tome imamo realan datum isporuke”, poručili su iz tvrtke koja očekuje da će im glavno tržište biti, a tko drugi nego – Sjeverna Amerika.


PAL-V

Foto: Facebook


Kupci bi trebali posjedovati vozačku i dozvolu za letenje. S obzirom na to kako izgleda naš svijet administracije, muka nam je već pri samoj pomisli na uvjete za polaganje i dobivanje leteće vozačke dozvole. No u Hrvatskoj ćemo se ionako vjerojatno trebati strpiti još neko vrijeme dok ne dočekamo taj cijeli proces.Na cesti, Liberty može sniziti suspenziju i iskoristiti nagib pilotske kabine za bolje upravljanje. Može postići brzinu do 160 km/h, dok će kilometarsko ubrzanje postići u manje od devet sekundi. U zraku pak može letjeti brzinom do 180 km/h.

PAL-V bi, prema svemu sudeći, mogla biti prva tvrtka koja će na tržište izbaciti leteći auto, ali treba istaknuti da nije jedini igrač na polju. Airbus također ubrzano radi na prototipu koji bi trebao biti gotov krajem godine.


Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X