Pretraži
Toyota RAV4 Prime PHEV ima neočekivanih 304 KS – i 6.0 s do stotke! Nakon ovoga nijedna druga izvedba RAV4 jednostavno – nema smisla

Toyota RAV4 Prime PHEV ima neočekivanih 304 KS – i 6.0 s do stotke! Nakon ovoga nijedna druga izvedba RAV4 jednostavno – nema smisla

Objavljeno: 20/11/2019 / Autor: Petar Bondek / © 1995-2019 TOYOTA MOTOR CORPORATION

Toyota RAV4 PHEV : Ne, ne radi se o nikakvom tuneru – ovog RAV4 je složila sama Toyota!


Najsnažnija i najbrža RAV4 svih vremena! © 1995-2019 TOYOTA MOTOR CORPORATION


Prvo sam pomislio da se radi o TRD-ovom SEMA konceptu, no tada sam shvatio da sam dobio mail od same Toyote. Ima li boljeg načina za popularizaciju plug-in hybrida nego napraviti Soccer-Mom raketu?

 

Hibridno iznenađenje godine

Od Toyote uvijek očekujemo logično, tradicionalno i konformistički, iako je u povijesti obitelj Toyoda stvarno znala iznenaditi – od 2000GT  do Lexusa LFA. Ovaj RAV4 definitivno spada u tu grupu!


Nedostaju samo RAYS 20-ke, pokoji karbonski detalj i oveće stražnje krilo…ovdje diskrecija samo škodi! © 1995-2019 TOYOTA MOTOR CORPORATION


Kako je došlo do ove krajnje iznenađujuće Toyote? Izgleda da je Toyota odlučila iskoristiti neke resurse koje ima na raspolaganju – prvo su najavili TRD off road izvedbu RAV4-ke, a danas je osvanula najčudnija RAV4-ka ikad!


Head Up Display kolorac je također novost na RAV-u © 1995-2019 TOYOTA MOTOR CORPORATION


Top model pete generacije globalno obožavanog SUV-a (koji je i sam pomalo odlutao od početne formule) nudi još jednu novost – koliko za Toyotu, toliko i za sam RAV- HUD u boji! Ovo je ujedno premijera PHEV RAV-a, koji sada ima više snage nego ikad, ali i nikad manju prosječnu potrošnju – 2,6 l/100 km!

 Što može biti bolje od SUV-a koji ima 304 KS a u prosjeku troši 2,6 l/100 km? Od danas nijedna druga izvedba RAV4 jednostavno – nema smisla!

 

RAV4 Prime dolazi s dva paketa opreme ( SE i XSE), a sam je top model logičan slijed sjajnih prodajnih rezultata  RAV4 Hybrida, koji su u usporedbi s prošlom godinom porasli čak 72%. Prime ima 83 KS viška u odnosu na Hybrid, a do 98 km/h dolazi za samo 5,8 s – pune dvije sekunde brže od navedenog Hybrida.

Mislim da svijet SUV-a ima pobjednika!Pogledaj galeriju

Toyota RAV4 PHEV

Povratak na vrhpointer
Zatvori X