Pretraži
Prva električna Škoda dolazi nam  23. svibnja – ovo je prva službena skica. Ne izgleda baš futuristički

Prva električna Škoda dolazi nam 23. svibnja – ovo je prva službena skica. Ne izgleda baš futuristički

Objavljeno: 18/05/2019 / Autor: Mihael / Foto: Škoda

Sudeći prema viđenome na skici nove supermini Škode Citigo-e, automobil se neće drastično razlikovati od modela pogonjenog tradicionalnim pogonom i motorom na unutarnje izgaranje. Vizualno najznačajnije razlike kod prve električne Škode vidjet ćemo na prednjem dijelu gdje je uobičajena maska hladnjaka biti zatvorena a prednji branik bit će dodatno ispeglan.

U skladu s filozofijom brojnih električnih automobila, i Škoda radi na unapređenju aerodinamike sa svrhom manjeg otpora zraka te posljedično time povećane ekonomičnosti automobila. Možda takve promjene vizualno i ne izgledaju najatraktivnije, ali zadržavanje svih aerodimaničkih rješenja s benzinaca i dizelaša, kod strujića bi bilo pogrešno i kontraproduktivno.

Na mjestu otvora za punjenje akumulatorskih baterija, Citigo-e će imati priključak za struju preko kojeg će se puniti. Dramatični naplatci sa skice koji više podsjećaju na propeler nego li na automobilski kotač, prilično sigurno će biti zamijenjeni aerodinamički učinkovitijim, zatvorenijim modelom naplataka koji idu uz karakter automobila.


Prva električna Škoda

Prva električna Škoda

Prva električna Škoda


Tehničke specifikacije za sada nam još nisu poznate, jer pretpostavljamo da Škoda dio podataka i informacija o automobilu želi zadržati za sebe sve do službenog predstavljanja u Bratislavi sljedećeg četvrtka. Tako nam nije poznata još niti snaga motora, podaci o ubrzanju ili najveća brzina.

Ipak, zanimljiva informacija koja nam dolazi od glavnog čovjeka u Škodi zaduženog za marketing i prodaju, jest da će prva električna Škoda u svojoj supermini kompaktnoj karoseriji sadržavati dovoljno velike baterije koje će omogućiti automobilu domet od oko 300 kilometara. U usporedbi sa benzincima, taj domet nije osobito zaniljiv, ali trebamo se sjetiti da će sjetiti da automobile na električni pogon jou uvvijek možemo na puno mjesta besplatno punti pa zatim i voziti.


Pogledaj galeriju


Prva električna Škoda

Povratak na vrhpointer
Zatvori X