Pretraži
Pršut, NASA, kotlovina, litra&voda, bob i zapaljena kuća na Kaptolu? To može biti samo Red Bull Soapbox Utrka…

Pršut, NASA, kotlovina, litra&voda, bob i zapaljena kuća na Kaptolu? To može biti samo Red Bull Soapbox Utrka…

Objavljeno: 14/09/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: BrezaPix

129. Red Bull Soapbox utrka je bila najbolji provod u gradu…i 1.000 km okolice!

Posljednjih 19 godina je Soapbox posjetio 52 zemlje, a eto – kod nas gostuje po drugi put. U samoj utrci je sudjelovalo preko 50 posada, a sve je bilo lakše uz izuzetno naglašene sunčeve zrake. Uz slobodni program prije starta slijedila je prva kosina, prolazak kroz praonicu, pa onda kroz tehnički zahtjevnu šikanu do skoka preko 30-cm rampe do finalnog preleta preko Hendrixovog mosta.

Iskreno, zdušno sam navijao za gastro-favorite – Litru&Vodu i Pršut, no najbrže su stazu svladali kvazi-Jamajčani u svom legendarnom bobu iz Calgaryja! Sam program su (moram priznati odlično) vodili Iva Šulentić, Mario Petreković i Ivica Blažičko.

Posebno ufuran – i to za svaku pohvalu – je bio F1 Ivica koji je komentirao live prijenos kak’ se šika – feš, če-če i comme il faut, uz obilje tehničkih objašnjenja kompleksnih gravitacijskih jurilica.

 

Za neke je i sama gravitacija bila malo previše – brojni tehnički kvarovi samo su naglasili predanost onih koji su uspjeli završiti ovu prestižnu utrku!

Čelništvo Red Bulla će pamtiti današnji dan po prvom izborenom startu iz prvog startnog reda u Misanu, zahvaljujući Polu Espargaru, no heroji zagrebačke utrke nisu ovdje došli ni po slavu ni po bonuse – ovo je jedno od onih okupljanja gdje se spaja dobro raspoloženje i besplatna zabava. Red Bullovih “plaćenika” je bilo podosta, no najviše ovacija je dobio Danac Mike Jensen, sa svojom dvokotačno stunt-točkom – i to više nego zasluženo!

Ukratko, ovaj događaj (neću namjerno koristiti”event”) je imao savršeno tempiranje (ne “timing”) uz tisuće stranih turista i domaćih dobronamjernika, koji su dobili dojam da u ovom gradu zabava živi 365 dana godišnje. Realno, imamo Beerfest, Snježnu Kraljicu, IN Music, Deltu i dečke u kockastom kad navrate na svetu maksimirsku ruinu – a ostalih 350 dana? Red Bull, navrati što češće možeš…

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X