Pretraži
Pronašao Yugo u američkoj pustinji pa ga upalio nakon 15 godina stajanja

Pronašao Yugo u američkoj pustinji pa ga upalio nakon 15 godina stajanja

Objavljeno: 30/06/2020 / Autor: Tin / Foto: Vojnik SFRJ/YouTube

Pronašao Yugo u američkoj pustinji – Bosanski YouTuber „Vojnik SFRJ“ poznat je po brojnim pustolovinama diljem Sjedinjenih Američkih Država otkad je odselio tamo. Tako smo imali priliku vidjeti brojne komentare, testiranja različitih automobila i oružja, a posljednjih dana je stigla i nova avantura.

Ovaj YouTuber je pronašao stari Yugo GVX usred pustinje u Arizoni te ga kupio nakon 15 godina stajanja. Kao što je i očekivano, Yugo nakon toliko stajanja nije bio u baš najboljem stanju. Motor nije palio, hrđa je vidljiva na sve strane i unutrašnjost je poprilično uništena, ali to Vojnika nije spriječilo da mu pruži šansu kakvu Yugo u Americi i zaslužuje.

Pronašao Yugo u američkoj pustinji

Prvi korak je definitivno bio oprati Yugo od prašine i pijeska iz pustinje, a potom se baciti na slaganje. Sitnice poput popravljanja unutrašnjosti riješene su vrlo brzo, ali onda su nastupili zahtjevniji poslovi.Naime, u motornom prostoru je bilo vidljivo da su većinu žica nagrizli štakori ili miševi pa je svu elektroniku trebalo na novo spajati, a osim toga je i dovod goriva bio zaštopan. Nakon što je to riješeno te je dodano gorivo, Yugo GVX je upalio bez ikakvih problema.

No za samo vožnju Vojnik je trebao pripremiti još nekoliko sitnica. Kočnice su se naravno zapekle nakon tolikog stajanja, gume su se ispuhale, a i limarija je popucala kod stražnjeg mosta pa je sve od toga trebalo sanirati.Tako je nakon nekoliko dana radova Vojnik SFRJ konačno sjeo za volan Yuga i prisjetio se dana iz mladosti. Prema njegovim reakcijama u videu, ovo mu je definitivno bila jedna od najdražih pustolovina po Americi jer je Yugo skoro pa savršeno radio.

YouTuber ističe kako je najbolji dio svega ovoga cijena. Automobil je platio samo 50 dolara (oko 340 kuna), a zajedno sa svim radovima, ispalo ga je oko 300 dolara – odnosno oko dvije tisuće kuna. Za takve novce, ovo definitivno nije bila loša investicija.


Pogledaj galeriju


Pronašao Yugo u američkoj pustinji

Povratak na vrhpointer
Zatvori X