Pretraži
Proizvest će ih 106, jurit će gotovo 400 km/h, koštati pravo bogatstvo i za sobom okretati poglede. U prodaji ih neće biti jer su svi već našli vlasnike

Proizvest će ih 106, jurit će gotovo 400 km/h, koštati pravo bogatstvo i za sobom okretati poglede. U prodaji ih neće biti jer su svi već našli vlasnike

Objavljeno: 11/03/2018 / Autor: Krešimir Horvat / Foto: McLaren

McLaren Automotive je potvrdio da iza kodnog imena BP23 iza kojeg razvija novi ‘Hyper-GT’ stoji zvijer koja će postizati najveću brzinu u konkurenciji svih ikad proizvedenih McLarena, odnosno bit brži od legendarnog cestovnog modela F1.

Skice su ono što McLaren Automotive nudi u press-objavi na svojim stranicama, ali i te skice otkrivaju što se krije iza najavnih riječi. Jedna od njih ukazuje na ciljanu brzinu automobila njihove Ultimate Series od 391 km/h, a druga na centralni smještaj vozača inspiriran bolidom Formule 1.

McLaren BP23 sketches

Najvljena je izrada 106 primjeraka ovog čuda i, premda je priča još udaljena od svog završetka, svih 106 primjeraka po cijeni od 1,6 milijuna funti, na što još treba dodati porez, već su pronašli svoje vlasnike. CEO tvrtke Mike Flewiitt je Auto Show u Ženevi iskoristio za potvrdu da je predstavljanje automobila zakazano za sljedeću godinu.

Pogledaj galeriju

Osim što će biti najbrži ikad, najnoviji dodatak McLaren Ultimate seriji bit će i najluksuzniji automobil ovog proizvođača. U kokpitu u koji će stati troje putnika vozač će biti smješten u sredini, a materijalizacija ove ideje, u kojoj će svaki od 106 primjeraka biti personaliziran, krenut će krajem tekuće godine.

McLaren BP23 sketches

Ime ovog benzinsko-električnog hibrida kao i njegova maksimalna brzina bit će otkriveni nedugo prije predstavljanja.

Inače, McLaren  je u Ženevi predstavio model Senna koji je projektiran da bi bio ultimativni cestovni trkaći automobil. Kako na mjestu izgleda automobil kojeg pogoni 789 KS i 800 Nm okretnog momenta koje dobiva iz 4,0-litrenog twin-turbo V8 motora možete vidjeti u galeriji iza skica najavljenog BP23.

Povratak na vrhpointer
Zatvori X