Pretraži
Prodaje se off road ludilo s motorom GSX-R-a 1000 i 163 KS…valjda je legalno!

Prodaje se off road ludilo s motorom GSX-R-a 1000 i 163 KS…valjda je legalno!

Objavljeno: 05/01/2019 / Autor: Petar Bondek / Video: YouTube

Mnogi tvrde da cross motori imaju zanimljiv adrenalinski potencijal, ali da im nedostaje snage. Naravno to mogu pričati oni koji ih nikad nisu vozili, ali poneki ekstremisti odu korak dalje – baš poput genijalaca iz Stunt Freaks Teama koji su nakon par (i par više od toga) ispijenih lagera došli do zaključka da bi bilo zabavno staviti motor od Suzukija GSX-R-a Soma iz 2003. (K4) u cross / enduro Kawu (koja je nekada imala 450 ccm) iz 2014.

Osobno mislim da je transplatacija motora iz RG 500 Gamme u RGV 250 već dovoljno ambiciozna operacija, ali staviti 162 KS u nešto što bi trebalo skakutati po šumi poput razigranog zečića…hmm. OK, video ste vjerojatno već vidjeli, ali možda ne znate da je mentalno poremećeni cross Gixer odnedavno u prodaji. Koliko zabave možete dobiti za manje od tri soma Eura?Ovo je vjerojatno maksimum, ali i povod za svakodnevne svađe sa ženom/curom/užom obitelji/frendovima oko pitanja života i smrti pri 10.800 o/min. No, jednom se živi a od straha se umire svaki put kad se sjedne za volan ovog monstruma. OK, možda ga i ne kupite,no sigurno Vam daje nekoliko ideja za zabavnije vikende u ponešto zabačenijim krajevima Lijepe naše gdje policija baš i ne nailazi svako malo.

Da, vjerojatno će na Vama prvi susjed vježbati gađanje iz novog karabina a uz kruh i mlijeko ćete svako jutro kupovati novu stražnju gumu, ali neki gušti jednostavno imaju očekivano visoku cijenu, neovisno o činjenici da ih možete nabaviti za manje od tri soma Eura…razmislite malo o tome! 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X