Pretraži
Prodaje se Ferrari Daytona Sir Eltona Johna ; Upoznajte Rocket Manovu raketu

Prodaje se Ferrari Daytona Sir Eltona Johna ; Upoznajte Rocket Manovu raketu

Objavljeno: 24/08/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Newspress

Prodaje se Ferrari Daytona Sir Eltona Johna : Ferrari 365 GTB/4 “Daytona” iz 1972. nije samo dizajnersko remek-djelo Leonarda Fioravantija, nego jedan od najvećih dosega civilizacije – baš kao i album “Goodbye Yellow Brick Road” njegovog prvog vlasnika!

Sir Elton John je opet “in”. Biografski hit u kinima će zasigurno podići cijenu ovog klasika, no ovom Ferrariju ne treba nikakva dodatna reklama.

 

Jednostavno prebrz za konkurenciju

 

On je s 280 km/h bio najbrži automobil svijeta u svoje vrijeme, (brži od lakozapaljive Miure), imao je predivan Tipo 251 Colombo V12 s 4.390 ccm ,s  259 kW/347 KS i 431 Nm okretnog momenta na 5.500 o/min. Svoju slavu nije zaradio preko loše replike u Miami Viceu, nego doslovno na vlastite mišiće – pobjedom na 24h Daytone 1967., s tim da je u potpunosti popunio podij.

Legendarni 1-2-3 je zaslužan za nadimak, a činjenica da 365 GTB/4 nije bio supersportski automobil, (nego punokrvni GT stvoren za cestu) je zaslužna za legendu. Kad smo već kod legendi, Sir Elton je ovog predivnog Tiny Prancera kupio od viška funti prikupljenih prodajom spomenutog albuma 1973., s 26 godina.  Kombinacija Rosso Chiaro karoserije i ,  Black VM8500 Connolly Vaumol kože ne može biti klasičnija, s tim da je obnovljena nedavno.

Elton, čovjek koji je živio od fantastičnih klavirističkih sposobnosti i suradnje s Berniejem Taupinom je naravno čovjek istančanog sluha, pa nije čudo da je nakon Daytone uglavnom nabavljao 12-cilindrične Ferrarije – kolekciju su kasnije popunili 365 BB, Testarossa i 512 TR. Da, skupilo se ponešto novca uz preko 200 milijuna prodanih nosača zvuka…Znamo da je Elton rasprodao skoro cijelu svoju kolekciju, uključujući i ovog Ferrarija ( And it’s no sacrifice, Just a simple word..), no i da nije njegov  – opet je fantastičan, i kao automobil i kao dio nepresušne crvene legende.

 

Kad ga jednom čujete i vidite odmah počinjete pjevušiti “Don’t go breakin’ my heart”!

 

Ukoliko Vam ne polomi srce, ziher će polomiti Vašu platinastu kasicu – Silverstone Auctions će tražiti između 425.000 i 475.000 £ ! Da, bitno je samom sebi reći “I’m still standing” nakon tog šoka!

 

Pogledaj galeriju

Prodaje se Ferrari Daytona Sir Eltona Johna

Povratak na vrhpointer
Zatvori X