Pretraži
Procurile službene fotke: Ovako će izgledati potpuno novi BMW-i M3 i M4

Procurile službene fotke: Ovako će izgledati potpuno novi BMW-i M3 i M4

Objavljeno: 22/09/2020 / Autor: Tin / Foto: BMW

Ovako će izgledati potpuno novi BMW-i M3 i M4 – Samo jedan dan prije premijere, na društvenoj mreži Reddit su procurile detaljne fotografije novih BMW-a M3 i M4. Visokokvalitetne slike su sada i službeno potvrdile da će ovaj dvojac imati prednji dio jednaka izgleda, odnosno po uzoru na potpuno novu Seriju 4.

Konačno je vidljivo kako će se modeli M3 i M4 izdvajati od standardnih verzija Serije 3 i Serije 4 pa krenimo redom. Iako nova Serija 4 već ima prednju masku poprilično agresivna izgleda, M3 i M4 još više podižu tu ljestvicu. Uz poprilično velike „bubrege“, novi sportaši će imati još veće otvore za hlađenje motora, a na rubovima odbojnika su istaknuti i otvori za hlađenje kočnica.


Ovako će izgledati potpuno novi BMW-i M3 i M4

Ovako će izgledati potpuno novi BMW-i M3 i M4

Ovako će izgledati potpuno novi BMW-i M3 i M4


Ovako će izgledati potpuno novi BMW-i M3 i M4

Osim toga, M3 i M4 će se izdvajati po znatno širim blatobranima i sprijeda i straga kako bi se proširio trag kotača, a tu je i proširenje praga od karbonskih vlakana. Sportska priča nastavlja se i sa stražnjeg dijela automobila gdje je inkorporiran veliki karbonski difuzor s četiri izlaza ispušnih cijevi.

Dvojac također dobiva i jedinstveni dizajn kotača, krov u drugoj boji  te nove poklopce motora s dodatnim naborima za agresivniji izgled. Vidljiv je i decentni spojler straga koji je napravljen od karbonskih vlakana, a nosit će ga i M3 i M4.

Pretpostavlja se da će oba modela biti pokretana 3,0-litreni rednim ‘šestakom’ s dvama turbopunjačima. U standardnoj verziji bi taj motor trebao razvijati oko 475 konjskih snaga, ali u Competition verziji se očekuje da će razvijati preko 505 konjskih snaga.Ovo će ujedno biti prvi M3 koji će kao opciju nuditi i pogon na sve kotače, a stručnjaci smatraju da barem u ovim primjercima nema nikakvih naznaka elektrifikaciji. No koliko god je to radosna vijest, jednako tako se smatra da je ovo i posljednja generacija koja će imati mogućnost da nema nikakvu formu elektrifikaciju.

Ovaj dvojac će imati velike koristi i od nove CLAR platforme jer ona zbog svojeg dizajna nudi poprilično veću krutost karoserije. To je ključni razlog zbog kojeg BMW već iznosi tvrdnje da je Serija 3 vodeća u segmentu zbog dinamičkih sposobnosti, a širi trag kotača i poboljšani ovjes svakako bi inženjerima trebali dati temelje za još sposobnije modele M3 i M4.

Premijera ovih brutalnih automobila će se održati već sutra pa nam sada samo preostaje čekati detaljnije informacije. Svakako se vrijedi sjetiti da je bavarski proizvođač po prvi puta obećao i karavansku verziju M3-a, ali ona će vjerojatno ugledati svjetlo dana tek sljedeće godine.


Pogledaj galeriju


Ovako će izgledati potpuno novi BMW-i M3 i M4

Povratak na vrhpointer
Zatvori X