Pretraži
Procurile fotografije: Ovako će izgledati potpuno električni BMW iX3

Procurile fotografije: Ovako će izgledati potpuno električni BMW iX3

Objavljeno: 28/04/2020 / Autor: Tin / Foto: Instagram

Ovako će izgledati potpuno električni BMW iX3 – Potpuno električna verzija najprodavanijeg BMW-ovog SUV-a X3 trebala bi stići ove godine. Iako smo već imali priliku vidjeti iX3 u konceptnom obliku na sajmu automobila u Pekingu, sada su procurile službene fotografije prema kojima točno možemo vidjeti kako će serijski model izgledati.

Sprijeda se iX3 izdvaja od bratskog X3-a po potpuno novom odbojniku s manjim usisima zraka. Prednja maska se malo razlikuje od one na konceptu, jer su kromirani bubrezi razdijeljeni na dva dijela, ali svejedno zadržava vrlo slične linije.


Ovako će izgledati potpuno električni BMW iX3


No u cjelokupnoj usporedbi s X3 vrlo je malo promjena. Dodani su tek poneki detalji u svijetlo plavoj boji poput lajsni na vratima, oko bubrega te ukrasa na stražnjem odbojniku. Zanimljivo je da je dizajn aluminijskih naplataka ostao vrlo sličan onima na konceptu, a upravo oni svojim dizajnom pomažu znatno boljoj aerodinamici.

Ovako će izgledati potpuno električni BMW iX3

Ispod poklopca motora, bit će naravno elektromotor koji bi trebao razvijati oko 286 konjskih snaga i 400 Nm okretnoga momenta. Prema konceptu, snaga bi se trebala slati samo na stražnje kotače, ali vjerujemo da će se s vremenom naći i verzija s xDriveom.

Takva verzija s dva elektromotora i pogonom na sve kotače mogla bi biti vrlo poželjna, jer se onda očekuje da bi sveukupna snaga bila oko 530 KS. Također, predviđeno je da će baterija imati kapacitet od 74 kWh, a to bi trebalo biti sasvim dovoljno za doseg od 440 kilometara prema WLTP standardu.Glavni konkurenti iX ‘trojke’ bit će Audi e-tron, Jaguar i-Pace i Tesla Model X 75D. Prema specifikacijama mogao bi biti vrlo konkurentan e-tronu, ali se očekuje da će za početak ipak biti malo iza Jaguara i Tesle.

BMW iX3 trebao bi krenuti s prodajom već do kraja ove godine, a uskoro nakon moglo bi se očekivati još iznenađenja iz bavarske tvornice. Naime, BMW je već zatražio zaštitni znak za modele iX1 i iX9 pa bi već sljedeće godine i oni mogli ugledati svjetlo dana.Ovako će izgledati potpuno električni BMW iX3

Povratak na vrhpointer
Zatvori X