Pretraži
Pretvorite Suzukija Jimnya u legendarnu G-klasu AMG ili Defendera. Doista sliče zar ne ?

Pretvorite Suzukija Jimnya u legendarnu G-klasu AMG ili Defendera. Doista sliče zar ne ?

Objavljeno: 16/11/2018 / Autor: Mihael / Foto: Suzuki / DAMD

Da dobra terenska vozila ne moraju biti glomazna i teška, najbolje dokazuje mali Suzuki Jimny, prvi puta predstavljen 1970. godine. Već tada je zamilšljen sa idejom jednostavnosti i lakoće na umu. Gotovo pedeset godina kasnije, filozofija Suzukija kada su terenci u pitanju se nije značajno promijenila a osobito sa novim Jimnyem.

Izuzev ovog mališana, rijetki su terenci ostali vjerni svojim korijenima, kako funkcionalno tako i dizajnom. Ipak, dva su modela terenaca bolje nego i jedan drugi automobil na svijetu, izuzev Porschea 911, zadržala filozofiju i izgled iz vremena kada su nastali. Naravno, riječ je o Land Rover Defenderu i Mercedesu G-klase.

Od svih karakteristika što ih krase, teško da možemo reći za Mercedesovu G-klasu pa i za Land Roverovog Defendera da su mali i lagani automobili. Stoga ako volite male i lagane a sviđa vam se uglasti dizajn G-klase i Defendera, novi Jimny je ko stvoren za vas.


Suzuki Jimny Defender G-klasa

Suzuki Jimny Defender G-klasa

Suzuki Jimny Defender G-klasa


Ukoliko vam pak nije dovoljna njegova urođena sličnost sa legendarnim dvojcem, tu je japanski tuner DAMD Inc. koji će malog Jimnya pretvoriti u G63 AMG ili Defendera, Vama na izbor. Dva stilska paketa opreme iznimno uvjerljivo transformiraju Jimnya u Vašeg omiljenog europskog off-road klasika.

Paket opreme koji Jimnya pretvara u G-klasu nosi naziv „Mali G“ dok onaj za transformaciju u Defendera nosi naziv „Mali D“. Oba paketa donose sa sobom novu prednju masku auta zajedno sa prednjim svjetlima, novi poklopac motora koji zorno prati linije originala, zatim naglašene i proširene blatobrane te novi stražnji branik i svjetla.

Nadajmo se da će ove prerade malog Suzukija biti i globalno dostupne a uz razumnu cijenu cijelog paketa novi Jimny ima šanse postati pravi hit! Moramo priznati da ove minijaturne neprikrivene kopije G-klase i Defendera izgledaju fantastično neodoljivo. Što Vi mislite o njima?


Pogledaj galeriju


Suzuki Jimny Defender G-klasa

Povratak na vrhpointer
Zatvori X