Pretraži
Predstavljena je električna Kia Niro (s dvije baterijske opcije). Da će biti pravi hit dokazuju prednarudžbe

Predstavljena je električna Kia Niro (s dvije baterijske opcije). Da će biti pravi hit dokazuju prednarudžbe

Objavljeno: 04/05/2018 / Autor: Krešimir Horvat / Foto: Kia

Sajam potrošačke opreme u Las Vegasu održan u siječnju ove godine iskoristila je Kia za predstavljanje potpuno električnog crossovera Niro EV koncept. International Electric Vehicle Expo bio je događaj na kojem je sad premijerno pokazana i proizvedna verzija.

Stići će ona u dva izdanja, odnosno s dvjema baterijama različitog kapaciteta pa će s onom snažnijom (64 kWh) Niro EV moći preći put dug 380 kilometara, a sa onom slabijom (39,2 kWh) udaljenost dugu 240 kilometara.

Navedeno vrijedi za domaće, korejsko tržište dok će se dolaskom automobila u Europu te brojke vjerojatno nešto promijeniti.


Kia Niro EV


Kako bilo, prodaja u domaćem dvorištu kreće nešto kasnije ove godine, a prednarudžbe započete u svibnju za automobil koji u osnovnom paketu opreme stiže na 17-inčnim naplatcima broje se u tisućama.

Po pitanju dizajna električni model razlikuje se u odnosu na standardnu verziju izgledom prednjeg i stražnjeg branika, svjetala, rešetke unutar koje je priključak za punjenje…


Pogledaj galeriju

Asistent za izbjegavanje frontalnog sudara, za zadržavanje vozila u voznoj traci, adaptivni tempomat, sustav upozorenja na mogućnost sudara sa stražnje strane dio su paketa opreme koja stiže proizvodnom modelu.


Kia Niro EV


Proizvođač unutrašnjost tek predstavljenog SUV-a opisuje kao jedinstvenu što se prostranosti tiče, a što može zahvaliti 4375 mm duljine, 1805 mm širine i 1560 mm visine te međuosovinskom razmaku od 2700 mm.

Kia je u prošloj godini prodala 23,647 primjeraka modela Niro plug-in hibrid, od potpuno električne verzije očekuju vodeću poziciju na tržištu ‘zelenih’ automobila.

Povratak na vrhpointer
Zatvori X