Pretraži
Predbožićna MotoGP rasprodaja; KTM prodaje oba tvornička RC16 iz Valencije za samo 250.000€ (svaki)!

Predbožićna MotoGP rasprodaja; KTM prodaje oba tvornička RC16 iz Valencije za samo 250.000€ (svaki)!

Objavljeno: 30/11/2018 / Autor: Petar Bondek / Predbožićna MotoGP rasprodaja; KTM prodaje oba tvornička RC16 iz Valencije za samo 250.000€ (svaki)!

Ne, nije predbožićna patka – Red Bull KTM Factory Team stvarno prodaje OBA RC16 MotoGP motocikla s VN Valencije, s tim da kupnjom postajete službeni član momčadi za jedan vikend!

Espargarov i Smithov RC16 su bagatela za 250.000 Eura; da ne spominjem da je upravo taj motor osvojio prvi podij za KTM!

Iskreno, ne zanima nas pozadina ZAŠTO KTM praktički dijeli svoje tvorničke motocikle, no ipak nas nešto brine-


Zarco i novi RC za 2019. su imali grbav start, no u Jerezu su ipak zajedno ostali na stazi. I to je napredak!


Briga br. 1 glasi – DA LI SU TO ONI ISTI RC16 S KOJIMA SU I ESPARGARO I SMITH PALI U TRCI? Briga br.2 glasi – UKOLIKO JESU, DA LI OVLAŠTENI KTM SERVIS IMA POTREBNE MOTOGP DIJELOVE? Uz te dve brige sve ostale izgledaju nevažne, jer cijena svakog MotoGP projektila iznosi oko 1,7 milijuna €, pa čak i ako su to baš RC16-ce koje su ostrugale asfalt staze Ricardo Tormo opet je cijena OK. Za detalje, uvjete kupnje i mogućnost dostave se raspitajte na [email protected]

Da, kako je Zarco počeo razbijati tvorničke KTM-ove, trebat će im svaki cent. Zasad je stao na dvije totalke, no danas ujutro je ostao na oba kotača na Jerezu, posljednjem testu sezone, gdje je začuđujuće najbrži bio Takaaki Nakagami na LCR Hondi, ispred Marqueza na novoj RC213V i Viñalesa na Yamahi M1.


MM93 na novoj, JL99 na staroj Repsolki. Što je JLo fizički sve bolje tim je MM psihički sve lošije?

Zasad je Viñales svjetski pravak što se testova tiče, no što će se dogoditi kad sezona stvarno počne?

Morbidelli je na oba testa bio u prvih šest. Njegov vrlo tečan stil vožnje se konačno spojio s motociklom koji voli takav tretman


Jorge Lorenzo se vidljivo oporavlja – njegov odnos s Repsol Hondom je sve bolji (baš poput šake i nožnog palca)– u Valenciji je imao deseto vrijeme, danas na Jerezu već četvrto. Konstantni su i novi tvornički vozač Ducatija Petrucci i Franco Morbidelli na Petronas Yamahi SRT.

Rossi još nije izabrao između dva Yamahina motora pa je bio 11. u nedoumici. Slijedi poduža božićna pauza bez testiranja, pa je možda najbolji potez kupiti oba RC16 pa sa različitim set-upovima trenirati za početak sezone.


Petrucci je nastavio dobru formu s tvorničkim DesmosedicijemPogledaj galeriju

KTM prodaje oba tvornička RC16

Povratak na vrhpointer
Zatvori X