Pretraži
Požar u talijanskoj luci Savona progutao stotine Maseratija!

Požar u talijanskoj luci Savona progutao stotine Maseratija!

Objavljeno: 03/11/2018 / Autor: Mihael / Foto : Screenshot

Srećom bez ljudskih žrtava, više stotina Maseratija je izgubilo bitku sa požarom, drugim ovog tjedna u luci Savona u Italiji, južno od Milana. Navodno je nakon vrlo loših vremenskih prilika došlo do poplavljivanja luke pri čemu je morska voda došla u kontakt sa akumulatorima ovih luksuznih automobila.

Spoj slane vode i automobilskih akumulatora nikada nije donio nešto dobro, pa tako ni ovaj put nije bio iznimka. Ubrzo nakon izbijanja poplave, došlo je do zapaljivanja akumulatora pri čemu se požar proširio i na druge automobile u blizini.

Pored skupocjenih Maseratija, požarom su bili zahvaćeni i kamioni sparkirani u blizini pa je tako ubrzo cijela luka postala obavijena plamenom stihijom i gustim dimom. Požar praćen eksplozijama, što akumulatora, što rezervoara goriva bio je praćen i nasumičnim paljenjem alarmnih sustava Maseratija što je dodatno začinilo ovu nesvakidašnju dramu.


Izgorijeli Maseratiji

Izgorijeli Maseratiji

Izgorijeli Maseratiji


Dok su na mjesto požara stigli vatrogasci te potom uspjeli ugasiti požar, od Maseratija nije ostalo ništa vrijedno spomena, hrpa izgorenog lima sa karboniziranim ostacima svega ostaloga. Ono što je prethodilo strahovitom požaru, jest veliko olujno nevrijeme koje je izazvalo poplavu u luci.

Uništeni Maseratiji su inače bili sparkirani na dva parkirališta, pripremljeni za daljnji transportna područje Bliskog istoka. Možemo samo zamisliti koliko nezadovoljstvo i negodovanje je ovaj nesretni događaj izazvao u redovima bogatih kupaca koji su željno isčekivali svoju najnoviju igračku u kolekciji.

Podsjetimo, ranije ovoga tjedna ista luka je bila poprište još jednog velikog požara. Tada je vatra zahvatila upravnu zgrabu u luci koja je izgorjela do temelja. Sreća u nesreći je da ni tom prilikom nije bilo ljudskih žrtava, već samo značajna materijalna šteta na lučkoj infrastrukturi.


Pogledaj galeriju


Izgorijeli Maseratiji

Povratak na vrhpointer
Zatvori X