Pretraži
Povratak Dinamičnog dua; Sébastien Loeb i Daniel Elena potpisali za Hyundai!

Povratak Dinamičnog dua; Sébastien Loeb i Daniel Elena potpisali za Hyundai!

Objavljeno: 14/12/2018 / Autor: Petar Bondek / Foto: Lulop.com, Newspress

Svijet rallya je krcat legandama, svaka čast Vatanenu, Sainzu, McRaeu i Mäkinenu i nespomenutim letećim/driftajućim WRC herojima, no Loeb je u ovom sportu postigao najviše. Ne radi se samo o brojkama ovog nesuđenog gimnastičara, već kompletnog utjecaja na sport uopće.


Trujumf u Monte Carlu 2002. Da, na istom mjestu će se 17 sezona kasnije naći za volanom Hyundaija i20 WRC


Sve što je taknuo pretvorio je u zlato; od Saxa do 2008 DKR. Ono što je najbitnije za njegovu karijeru je da nikad nije objesio rukavice o klin; Dakar, WTCC, Rallycross, Porsche Supercup, FIA GT, 24h Le Mansa, X Games, RoC, KTM testovi, F1 – utrke su njegov Joie de vivre! Statistika? 79 WRC pobjeda, 117 podija, 915 osvojenih brzinaca, a pred njim je još sezona WRC –a, ali ovaj put – u Hyundaiju!


Koliko generacija vozača je pobijeđivao Loeb? Ništa manje nego Rossi…a uvijek je imao dostojne protivnike, neovisno o tipu natjecanja


Da, Loebov uobičajeni poslodavac se povukao iz RX prvenstva, u WRC – u su oba C3 WRC popunjena (Ogier i Lappi) ali je zato Hyundai prepoznao priliku i Paddonu pokazao vrata. Hyundai je time oslabio konkurenciju ali i maksimalno motivirao Thierrya Neuvillea koji je nedavno produžio ugovor na još tri godine.

Poprilično nervozan kada stvari ne krenu očekivanim tokom (a to je vrlo često u WRC-u)Neuville je po svemu trebao osvojiti dva posljednja naslova, ali mu ih je staloženiji Ogier oteo ispred nosa. Loeb/Elena će nastupati u šest rallyja u i20 WRC i pružati opaku konkurenciju svima, pa i samom Neuvilleu, koji će morati podignuti igru.Čeka nas fantastična 2019., 47. WRC sezona počinje za 41 dan u Monte carlu, gdje je oduvijek bilo glupo kladiti se protiv Loeba. Očekuje nas sezona od 14 rundi za kakvu bi F1 ubila; Ogier i Lappi u Citroënu, Suninen u M – Sport Fordu, Loeb, Neuville i Sordo u Hyundaiju, pritajeni favorit Tänak, Latvala i Meeke u Toyoti…kad će više taj Monte?Pogledaj galeriju

Loeb i Elena potpisali za Hyundai

Povratak na vrhpointer
Zatvori X