Pretraži
Postoji li ljepši kamper? Ovakva prerada pobijedila bi skoro na svim style natjecanjima

Postoji li ljepši kamper? Ovakva prerada pobijedila bi skoro na svim style natjecanjima

Objavljeno: 25/06/2020 / Autor: Tin / Foto: River City Rods

Postoji li ljepši kamper? – Tijekom 60-ih i 70-ih godina prošloga stoljeća kamperi su dobili iznenadno veliku popularnost na američkom tržištu. Naravno, velik utjecaj na to imao je i sam hipijevski pokret, ali od tada se na tržištu stvorio izbor kampera kakav je do tad neviđen.

Osim klasičnih kampera i kamp prikolica, u ponudi su se pojavile brojne nadogradnje koje su omogućile da zapravo svaki pick-up može postati kamper. Tako s obzirom na veliku popularnost pick-upova u Americi, skoro svi su si mogli priuštiti vlastite kampere kojima bi obilazili SAD.

Postoji li ljepši kamper?

Pedesetak godina kasnije gotovo svi ti kamperi su završili na otpadima ili u prešama, a tek mali broj istih je preživio. No američka tvrtka River City Rods počela je sakupljati takve kampere, uz brojna ostala vozila i stvari, te od njih stvarati praktički remek-djela.


Postoji li ljepši kamper?

Postoji li ljepši kamper?

Postoji li ljepši kamper?


Njihova filozofija je da restauriraju automobile i proizvode koji se inače ne smatraju posebno vrijednima, ali koji su kroz povijest stekli reputaciju kvalitetnog i nekada popularnog proizvoda. Jedan od njihovih posljednjih projekata je upravo pick-up kamper Chevrolet C30 iz 1983. godine, koji je u to vrijeme bio jedan od najpopularnijih prerada.

Isti se naziva „Brown sugar“ zbog kombinacije boja koje su pri restauraciji korištene izvana, ali tu je puno više od toga. River City Rods dotakao se svakoga detalja na ovome kamperu, napravio je višebojnu karoseriju, ugradio zračni ovjes te puno veće kotače nego što je prije imao.

Osim toga, ispod karoserije se nalazi samo najbolje od modernih proizvoda. Ovaj Chevrolet sada pokreće 5,3-litreni LS V8 motor s 4-stupanjskim automatskim mjenjačem, a tu je i potpuno obnovljeni ovjes, kočnice, info-zabavni sustav itd.Uređenja u samom kamp dijelu ne bi se postidjeli ni oni najzahtjevniji jer je sve obloženo kvalitetnim drvom, kožom, staklom i brušenim metalima. Tu su još i dodaci poput savršenog audio sustava, mikrovalne pećnice i LED osvjetljenja – gotovo sve što je potrebno za kvalitetno kampiranje.

No ovakav kvalitetan proizvod bome i košta podosta. River City Rods za ovaj kamper traži gotovo 179 tisuća dolara, što je preračunato u kune oko 1,2 milijuna kuna. Isti se nedavno i pojavio na aukciji na eBayu, ali najviša ponuda je bila tek 100 tisuća dolara pa ipak još uvijek nije pronašao svojeg novog vlasnika.


Pogledaj galeriju


Postoji li ljepši kamper?

Povratak na vrhpointer
Zatvori X