Pretraži
Posljednji privatni Pontiac Trans Am “Bandita” Burta Reynoldsa prodan za 317.500$!

Posljednji privatni Pontiac Trans Am “Bandita” Burta Reynoldsa prodan za 317.500$!

Objavljeno: 17/06/2019 / Autor: Petar Bondek / [email protected]’s Auctions/Christopher R. Phillip

Legendarni Bandit nas je nedavno napustio, a iza sebe je ostavio gomilu fantastičnih predmeta. U Los Angelesu je jučer održana aukcija Property from the Estate of Burt Reynolds, a neki predmeti su podigli podosta prašine – one zvjezdane, naravno!

Naravno, glavna zvijezda je bio Pontiac Trans am iz 1979. kojeg je prema originalu iz filma složio Bandit Movie Cars za Burta Reynoldsa i njegovog poslovnog partnera Genea Kennedyja. Pošto nijedan od Trans Amova korištenih u filmu nije preživio snimanje, Burt je naručio repliku za privatnu kolekciju. Ona je podosta korištena za promociju 40-godišnjice filma i “Bandit Run” okupljanja, pa je čak uspio nakupiti 24.000 km.

 

Mean Machine #22

Jedna od auto-ikona Hollywooda ima sve kao i original, uključujući i radio-stanicu. Naravno, ovo je bio Burtov omiljeni automobil s registarskom oznakom 22FSU, – broj je poznat s Burtovog dresa iz filma “The Longest Yard”, a FSU je kratica za  Florida State University Seminole – sveučilište za koje je Burt igrao football. Sve jasno. Da, on je nosio taj dres PRIJE Axla…

 

Uz legendarni Trans Am prodano je mnoštvo artikala; uz hrpu kaubojki, Stetsona i kopči za remen prodana su i potpisana vrata sa Smokey and the Bandit policijskog automobila, koje je Burt uredno zamotao i spremio – da bi jučer otišla za 10.240$. Sam Trans Am je dosegao nevjerojatnih 317.500$, više nego deset puta od početne cijene!

Za preko 25.000 dolara je otišla i legendarna radio-stanica korištena u filmu! Bio je to sjajan dan za fanove i za kuću Julien’s Auctions !

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X