Pretraži
Aston Martin Vantage Roadster je dokaz da automobile ne treba gledati kroz brojeve!

Aston Martin Vantage Roadster je dokaz da automobile ne treba gledati kroz brojeve!

Objavljeno: 12/02/2020 / Autor: Petar Bondek / Povratak gologlavog Vantagea © Copyright Newspress Ltd

Aston Martin Vantage Roadster – Da li ste ikad u istom danu imali prilike sjesti u Aston Martin i Ferrari? Za nas koji smo imali tu sreću uopće nema sumnje tko nudi posebnijeg V8 roadstera…


Ovako se rade roadsteri! Više nemaju samo nekoliko stotina kila, no izgledaju fascinantno! © Copyright Newspress Ltd


Ovdje ne govorim o performansama, samoj tehnologiji i programima u našim glavama. Kao što je nekoć govorio Enzo; “Daj klincu komad papira i pastele i zamoli ga da nacrta automobil – definitivno će biti crven!” No, da li je došlo vrijeme da današnje prilično neimpresivne crvene dizajne u dječjim glavama zamijene zeleni ili – plavi?

 

Aston Martin Vantage Roadster – Što zapravo dobivamo kupnjom roadstera?

Znam, ljepota je u oku promatrača, no zašto ne potegnuti očiglednu temu – što zapravo kupujemo kad se odlučimo za roadster? Pravilan (iskren) odgovor bi bio “osjećaj slobode, decibele i statusni simbol“.


Ova nijansa plave mi je omiljena, no mišljenja sam da bi svi Astoni morali biti u british racing green nijansi… © Copyright Newspress Ltd


 

Otvoreni automobili nisu stvoreni za jurcanje Sjevernom petljom, već za put prema Jugu, najzavojitijom mogućom cestom…

 

Aston ih radi desetljećima. Preciznije od 1921. (A3), i radi ih sjajno! Danas kad svi mainstream proizvođači (ili njihovi podbrendovi) imaju luksuzne modele konkurencija nikad nije bila žustrija. No, za Aston Martina nema bojazni – njihovi automobili su i danas mjerilo kvalitete, ekskluzivnosti i vrhunske izrade.

  

Da, Ferrari Portofino je nešto brži u špici, ima 90 KS više od ovog Plavca, no opći dojam…? Obje tvrtke imaju svoje fanove, samo što Astonu nekako uspijeva spuštati prosječnu starost svojih kupaca. Kako? Vrhunskim dizajnom, poput ovog demonstriranog na novom Vantageu Roadsteru!

Teži 1.628 kg (36 manje od Portofina)ima 4.0 l V8 biturbo s 510 KS i 685 Nm, te baš poput Portofina ubrzava do 100 km/h za 3,5 s. Sasvim dovoljno za magistralu?


Connolly koža, karbon i aluminij? Srce moje kucaj tiiišeeee © Copyright Newspress Ltd


Gledati Aston Martina isključivo kao automobil/statusni simbol je potpuno pogrešan pristup – on jednostavno naglašava dobre stvari u životu. To što mu je “prokleti tajni agent” već desetljećima glasnogovornik a razbije ga u svakom filmu je čisto problem scenarija, a ne samog Aston Martina!Pogledaj galeriju

Aston Martin Vantage Roadster

Povratak na vrhpointer
Zatvori X