Pretraži
Porsche Taycan 4S : dolazak Elektro-Carrere za široke mase !

Porsche Taycan 4S : dolazak Elektro-Carrere za široke mase !

Objavljeno: 14/10/2019 / Autor: Petar Bondek / [email protected] AG

Porsche Taycan 4S : Porscheova verzija VW e-Upa? Ne baš, ali da je pristupačniji Taycan od Turba i Turbo S-a – stoji. Baš kao i činjenica da ga to još uvijek ne čini jeftinim – 105.607 Eura u rodnom Vaterlandu. Nemojte gubiti vrijeme tražeći razlike u odnosu na Turba i Turbo S-a – zato smo mi tu.

Eto, od ranog jutra tražim razlike, te nakon četiri kratke Lavazze, dva sendviča s grill šampinjonima, rujnicama, chillijem i matovilcem popis je slijedeći; 1. Difuzor je crne boje, za razliku od snažnijih modela, 2. Unikatni Taycan S Aero 19-colni kotači, 3. Crvene čeljusti kočnica. 4. Nova geometrija prednjeg spojlera, 5. Drugačija izvedba aero-pragova.

Porsche Taycan 4S

Što je još bitno od navedenih vizualnih razlika? Izbor između Performance battery s 390 kW /530 KS ili  Performance battery Plus do 420 kW /571 KS. Taycan 4S (nasljednik 911 Carrere s istoimenom oznakom) ubrzava do 100 km/h za 4,0 s, uz maksimum od 250km/h.Porsche Taycan 4S : Nema baš puno kože ?

Interijer je djelomično obučen u kožu, 10,9-inčni zaslon je glavna zvijezda showa, sve je orijentirano prema vozaču a među opcijama stoji i suvozački zaslon, koji uz sve navedeno čini crnu plohu – lijepu za oko i užasnu za održavanje.

Prednja kožna sjedala s osam vrsti podešavanja su serijska (nešto mora biti za te novce!), no ukoliko želite možete naručiti interijer u potpunosti lišen kože. 

 

Hmm, otkad je interijer u potpunosti lišen kože na listi opcijske opreme? Da li se nedostatak nečeg boljeg MORA platiti?

OK, taj fenomenalni eko-dio nisam još u potpunosti shvatio, no čini se da nas čeka vrijeme kad ćemo plaćati više za manje – kao da npr. uzmete Natuzzi kožnu garnituru i platite/zahtijevate eko-skaj izvedbu je time govedo umjesto u klaonici završi na elitnom sveučilištu!

Uostalom, auto-industrija je majstor prodaje Moodda under Kidneys – sjetite se samo piano laka – lijepog imena za najjeftiniju moguću jednokratnu plastiku…

 

Pogledaj galeriju

Porsche Taycan 4S

Povratak na vrhpointer
Zatvori X