Pretraži
Porsche “karavan” prije reviolucionarne Panamere ? Da, postojao je, zove se Porsche 924

Porsche “karavan” prije reviolucionarne Panamere ? Da, postojao je, zove se Porsche 924

Objavljeno: 06/01/2019 / Autor: Mihael / Foto: GMUND cars

Porsche “karavan” prije reviolucionarne Panamere ? Da, postojao je, možda nije izgledao tako spektakularno kao Panamera (primjećuje se da sam malo subjektivan zar ne ?) ali ne možemo mu uskratiti titulu prvog.

Zapravo, radi se o automobilu koji je jedan takav od ukupno tri, s time da preostala dva nisu identični ovom primjerku. Dok je ovdje riječ o automobilu sa prerađenom karoserijom 924 modela, druga dva prerađena u istom stilu temelje se na bratskom modelu 944 koji je naslijedio 924, iako su nekoliko godina bili i suvremenici.

Porsche 924 se proizvodio od 1976. do 1988. godine, tvornički isključivo kao kupe sa rasporedom sjedišta 2+2, a zamijenio je stariji i vrlo kompaktni model 914. Gledano iz današnje perspektive, 924 je daleki predak današnjih Porschea Boxter i Cayman. Tako je i 924 poput njih bio ulazni model u svijet Porschea.


Porsche 924 Turbo Cargo karavan

Porsche 924 Turbo Cargo karavan

Porsche 924 Turbo Cargo karavan


Primjerak 924-ke u našoj priči, kao što ste već i vidjeli, nije uobičajeni kupe sa tvorničkom karoserijom. Proizveden je 1976. godine ali je 10 godina kasnije, 1986., doživio ozbiljnu preradu koju su izveli u tunerskoj kući DP Motorsport, specijaliziranoj za Porscheove automobile.

Nakon njihove prerade, automobil je postao, da se izrazimo suvremenim riječnikom, crossover kupea i karavana. Nije nam lako zamisliti da bi netko htio prevoziti poljoprivredne proizvode i perad (što nije isključeno) u ovom automobilu ali je svakako moguće prevesti pet osoba. Tvornički 924 u 2+2 konfiguraciji formalno je mogao prevesti četvero iako u stvarnosti je bilo teško ikog odraslog smjestiti na stražnja sjedala.

Pored ove crossover prerade, u DP Motorsportu su se pobrinuli da 924 dobije i punu Turbo specifikaciju sa pripadajućim dijelovima inače rezerviranima za tvornički Turbo model. Automobil ima umjerenih 128,164 kilometara na satu a navodno su mu promijenjene i kočnice, gume, vjetrobransko staklo te svjetla.

Uglavnom, automobil je na prodaju pa tko ima 30000 Eura viška i veliku želju za karavanom koji to nije…sad vam je prilika


Pogledaj galeriju


Porsche 924 Turbo Cargo karavan

Povratak na vrhpointer
Zatvori X