Pretraži
Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. Samo prirodno

Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. Samo prirodno

Objavljeno: 05/01/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Porsche Presse

Kod Porschea nema spavanja na lovorikama, baš suprotno – spavanja nema uopće! Insomničari iz Weissacha su shvatili da Cayman GT4 Clubsport zabavlja svoje vlasnike već tri godine nakon predstavljanja, a to je za tu ekipu ipak predugo! Odmah su izbacili novitet – 718 Cayman GT4 Clubsport – i to u dvije verzije! Prva je Trackday za ambiciozne amatere a druga je Competition verzija za nacionalno i međunarodno utrkivanje.


No, ukoliko ste mislili da je fokus Porscheovih specijalaca bio samo na performansama – grdno se varate! OK, ništa se ne može prigovoriti 3,8 litrenom bokseru sa 313 kW/425 KS (povećanje od 40 KS) i DSG –om i prednjim ovjesom posuđenim od Big Brothera 911 GT3 Cup, no ovdje je naglasak na održivosti.

Da, nije prvi pojam koji Vam padne na pamet uz predivnu simfoniju udaračkog seksteta iz Weissacha, no pred Vama je prvi trkaći automobil koji na sebi nosi komade karoserije izvedene od prirodnih kompozitnih materijala. Vozačka i suvozačka vrata (kao i stražnje krilo) su napravljene od mješavine organskih vlakana, dobivenih primarno od sekundarnih poljoprivrednih proizvoda.Nije prvi put da Porsche koketira s poljoprivredom, radio je i traktore (npr. Diesel “Super”), no  dosad se poljoprivredni proizvodi nisu viđali na trkaćim stazama diljem svijeta. Ovaj Leteći farmer teži 1.320 kg, ima ugrađeni kavez i trkaća sjedala sa sigurnosnim pojasevima u šest točaka .

Trackday može isključiti ABS, ESC i pomoć pri kontroli proklizavanja , a EXW dobivate i klimu, krovni otvor u slučaju nužde, mali protupožarni aparat i 80 – litarsku FT3 ćeliju s gorivom. Sve to za 134.000€ bez davanja.Competition ima podesive amortizere u tri postavke, integrirani sustav podizanja sa zračnim jackovima , volan s quick release sustavom , automatski sustav za gašenje požara i ceduljicu na kojoj piše 157.000€.
 

Pogledaj galeriju

Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport

Povratak na vrhpointer
Zatvori X