Pretraži
Pop-Art Lamborghini Aventador S: Odgovor Skylera Greya na Warholov BMW M1? 

Pop-Art Lamborghini Aventador S: Odgovor Skylera Greya na Warholov BMW M1? 

Objavljeno: 16/08/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Lamborghini Media Centre

Lamborghini je oduvijek bio prst u nečijem oku. Sad je taj prst još umočen u šarenu pop-art paletu mladog Skylera Graya…

Zašto ne? Lamborghini je dan-danas kotrljajuća provokacija, nastavak buntovničkog repertoara proizvođača traktora, pa savršeno odgovara kao platno za nadolazeće zvijezde koje lamataju žarkim bojama!

 

Fresh Prince of Street Art” 

Lambo nastavlja suradnju s jednim od najvećih mladih nada pop-arta – Skylerom Grayom, koji najviše voli boje koje su u jakom kontrastu s njegovim prezimenom.

Skylera nazivaju “Fresh Prince of Street Art”, te legitimnim nasljednikom Andya Warhola, Keitha Haringa i Jean-Michela Basquiata. Forbes ga je još 2017. stavio u skupinu “30 under 30” (30 najutjecajnijih svjetskih umjetnika mlađih od 30 godina), a još ima preko desetljeća “lufta”…

Ovaj Aventador S je opituran za izložbu na  Monterey Car Weeku, gdje će se naći na Lambovom izložbenom prostoru. Iskreno, Gray je pogodio – ravno u matadora! Sjajno je iskoristio Arancio Atlas podlogu koju je dobio na Lambu, uz dodavanje vrlo dinamičnih uzoraka, krda bikova i svih čari kistova, airbrusha i tipičnog pop-art zalijevanja bojom.

 

Prodan i prije nego se boja osušila!

Aventador S by Skyler Grey je već kupljen od strane anonimnog kolekcionara, koji je bio najbrži na transakcijskom obaraču. Nažalost, izgleda da će Grayev uradak ostatak karijere provesti po aukcijskim dvoranama, umjesto da trči slobodan po ponekoj pisti – kao što je prije 40 godina jurišao Warholov M1.

 

Da, ovaj bik bi trebao živjeti u slobodi, poput Dreaworksovog Ferdinanda, a ne statirati kao skulptura u nekoj sterilnoj privatnoj zbirci

 

Ova umjetnina je dio pilot-projekta Lamborghini Sicura, koji je ostvaren u suradnji sa Salesforceom, a cilj mu je zaštita automobila kao umjetničkog djela. Što se nas tiče, netko može odmah sjesti u Grey Aventadora i odurlati do Louvrea…ili još bolje – Monze!

 

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X