Pretraži
Ponovo je viđen novi BMW serije 2 Gran Coupe . Sviđa vam ovo što gledate ?

Ponovo je viđen novi BMW serije 2 Gran Coupe . Sviđa vam ovo što gledate ?

Objavljeno: 21/07/2019 / Autor: Mihael / Foto: Carscoops.com

BMW serije 2 Gran Coupe : Neki proizvođači s ubijaju od posla u pokušaju da prikriju svoje nadolazeće modele od očiju javnosti  i znatiželjnih objektiva automobilističkih novinara i entuzijasta. Najuporniji idu do te mjere da svoje automobile sakriju ispod drugih konkurentskih karoserija, sve kako bi odvratili pozornost medija koji pak jedva čekaju da ulove neki nov i zanimljiv kadar za sliku.

BMW je po svemu sudeći odlučio imati drugačiji pristup i iskoristiti znatiželju medija u svoju korist. Više manje sljedeći na redu za predstavljanje javnosti je novi BMW serije 2 u Gran Coupe karoserijskoj izvedbi. Formalno BMW ga i dalje pokušava sakriti od očiju javnosti, forma ipak treba biti zadovoljena a i znatiželja medija ne bi bila tako velika da im automobil pokažu u cijelosti.

Svjesni su Bavarci da nema smisla skrivati nešto što se sakriti ne može, zato najmanju BMW-ovu limuzinu nisu sakrili iza neupadljive monokromatske kamuflaže nego su se odlučili za šarenu, dominantno plavu kamuflažu. Ne bi nas čudilo da su imali i poseban odbor za odlučivanje o boji kamuflaže kako bi ona zapravo skrenula što više pogleda na nadolazeću seriju 2.


BMW serija 2 Gran Coupe

BMW serija 2 Gran Coupe

BMW serija 2 Gran Coupe


Za svaki slučaj, tu je i famozni QR kod koji možete skenirati koji će vas potom odvesti na službenu internetsku stranicu BMW-a gdje, pretpostavljamo, možete vidjeti i službene „špijunske“ fotke. Pragmatični Nijemci teško da nešto prepuštaju slučaju, a tko će ih bolje „špijunirati“ od njih samih. Sve izrežiraju, poslikaju, ubace pokoji makro kadar grmlja kroz koje znatiželjni objektiv lovi testni automobil u slučajno pomno isplaniranom scenariju.

Poput svih Gran Coupea pod BMW-ovim krovom, i ovaj najmanji iz serije 2 ostat će vjeran provjerenoj recepturi dodavanja dvaju vrata uz nešto veći međuosovinski razmak pretvarajući klasični kupe u praktičniju kupe limuzinu. Vrlo sličnu recepturu su već primjenili na serije 4, 6 i 8. Automobil će kao i nova serija 1 imati prednji pogon a u zamjenu za izvrsni redni turbo šestak, trebao bi doći turbo sa redna četiri cilindra.

Izravna konkurencija ovom Bavarcu bit će Mercedes sa svojim A i CLA klasama te sportskim A35 modelom. Za sada nema riječi o eventulanom M2 automobilu za koji se svakako nadamo da će doći iako vas nećemo odgovarati da kupite aktualni primjerak ako ste trenutno u fazi kupovine.


Pogledaj galeriju


BMW serija 2 Gran Coupe

Povratak na vrhpointer
Zatvori X