Pretraži
POLICIJSKA ŠKODA KODIAQ RS – Robusni interceptor s biturbo dizelom i 240 KS postaje strah i trepet za kriminalce

POLICIJSKA ŠKODA KODIAQ RS – Robusni interceptor s biturbo dizelom i 240 KS postaje strah i trepet za kriminalce

Objavljeno: 27/06/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Newspress

POLICIJSKA ŠKODA KODIAQ RS : Britanci su oduvijek posebni po izboru presretača, još od ranih 1960-ih…

Tradicija je svetinja na Otoku – čak i ako se radi o tradiciji neobičnih presretača!

Posljednji od njih (Škoda Kodiaq RS) je u usporedbi s nekim prošlim modelima čisti glas razuma – komforan, brz, s DSG mjenačem i 4×4 pogonom je vrlo prilagodljiva platforma – nije sve u 2.o biturbo TDI-ju kojem je potrebno samo 7,0 s do 100 km/h. Ova Simply Clever Čehinja ima 2.065 raspoloživih litara prtljažnika ili 650 l sa sedam naoružanih policajaca.

Bitan je 10.25” digitalni Virtual Cockpit sa SmartLink+ za bežičnu integraciju mobitela, kamoli policiji koja ovisi o komunikaciji. U prtljažnik stane svo naoružanje, pancirke, šljemovi, tonfe, belgijski ovčari i kartoni belgijskih samostanskih…štitova. Tu i tamo nalete na tvrdoglave mušterije – poput fanatika u crvenom RS6 u filmiću ispod…pa dodatna oprema i robusnost nikad ne škode!

 

Tradicija ekscentričnosti

POLICIJSKA ŠKODA KODIAK RS

Sve je počelo još 1960-ih s Triumphom TR4 i Fordom Lotus Cortinom, u osamdesetima su presretači jurili u  Roverima SD1, Caprijima 2.8 i ponekom RS200, da bi devedesete zaokružili sa stilom – Ecortom RS Cosworthom!

POLICIJSKA ŠKODA KODIAK RS

To je bilo nekad, no što nudi policijski “Best of Brits?” Ima tu svega – od Scanije do BAC Monoa koji patrolira po Isle of Manu, no razumnije opcije su Focus RS, Rolls Royce Phantom, Lotus Evora, McLaren 12C Spider i naravno – Ducati Panigale V4!

POLICIJSKA ŠKODA KODIAK RS

BMW-i u Touring izdanjima, također X5-ice, Discovery, Volvo V70, Vauxhalli Astre, Jeepovi Renegade, sve se to da vidjeti na britanskim ulicama, no zar ne bi bilo sjajno uživo vidjeti potjeru s BAC Mono-om na Isle of Manu ili naguravanje s Rollsom pri 230 km/h? O Ducatiju da i ne pričamo…

POLICIJSKA ŠKODA KODIAK RS

 

Pogledaj galeriju

POLICIJSKA ŠKODA KODIAQ RS

Povratak na vrhpointer
Zatvori X