Pretraži
Policija ulupala milijune u električne automobile s kojima ne znaju što će. Kažu da su im dizelaši ipak bolji

Policija ulupala milijune u električne automobile s kojima ne znaju što će. Kažu da su im dizelaši ipak bolji

Objavljeno: 15/01/2020 / Autor: Mihael / Foto: BMW

Policija kupila krive automobile – Policija u Velikoj Britaniji je potrošila 1.49 milijuna funti na 448 ekološki prihvaljiva vozila u želji da ispune nove ekološke standarde i pokažu sugrađanima koji je ispravan put u odabiru automobila. Problem je u tome što praktički niti jedno od tih vozila ne može biti učinkovito i pouzdano korišteno u hvatanju osoba s krive strane zakona.

Službeno policijsko izvješće kazuje kako je potrebno previše vremena za punjenje baterija u električnim automobilima da bi oni pak bili spremni za brze i često poduže potjere za kriminalcima u bijegu. Ukoliko baterije električnog automobila nisu napunjene u trenutku kada je potrebno izaći na intervenciju, ti automobili se nikako ne mogu napuniti u dovoljno kratkom vremenu kako bi reagirali na poziv.

Čak i neovisno o potrebi za potjerom postoji opravdan strah da električni automobili ne mogu odraditi čitavu smjenu na jednom punjenju baterija, a ukoliko se isprazne prije kraja smjene nema šanse da se na vrijeme napune kako bi automobil u potpunosti ispunio svoju zadaću.


policija kupila krive automobile

policija kupila krive automobile

policija kupila krive automobile


 

Policija kupila krive automobile – Dizel im je ipak bolji

Zbog tih rizika koji nisu dopustivi u policijskoj službi, električni automobili se koriste isključivo u svrhe nevezano za hithe intervencije a koriste ih i visoki policijski službenici i načelnici u svrhu dolaska na posao i povratka kućama. Nažalost, sve je to jako daleko od namjene za koju su ti automobili bili prvobitno kupljeni.

  

Jedan od najčešćih i najistaknutijih električnih automobila koje je britanska policija kupovala su marke BMW i3 iz 2018. godine. Njihova najveća brzina od 200 km/h teoretski je slična maksimalnim brzinama klasičnih patrolnih automobila, međutim problem je što električni automobili pri velikim brzinama izuzetno brzo troše svoje baterije time dodatno skraćujući efektivni domet.

Također, problem postoji i sa dnevnim svjetlima koja imaju svi električni automobili. Ona bi pak mogla predstavljati problem u situacijama kada je potrebno na neku lokaciju doći neprimjento. Ipak, smatramo da se takav nedostatak može relativno lako zaobići u suradnji sa matičnim autokućama.


Pogledaj galeriju


policija kupila krive automobile

Povratak na vrhpointer
Zatvori X