Pretraži
Policija “udara” sa svime što ima. Sljedeći tjedan kreće pojačan nadzor brzine u cijeloj Hrvatskoj

Policija “udara” sa svime što ima. Sljedeći tjedan kreće pojačan nadzor brzine u cijeloj Hrvatskoj

Objavljeno: 11/08/2019 / Autor: Mihael / Foto: pexels.com

Pojačan nadzor brzine :U razdoblju od 12. do 18. kolovoza prometni policajci širom Europske Unije će pojačano nadzirati i mjeriti brzinu na svim kategorijama prometnica. Razlog tome je velik broj prometnih nesreća kojima je kumovala brzina neprilagođena uvjetima na cesti u pravilu i preko ograničenja brzine.

S obzirom da je i Hrvatska dio Europske Unije, akcija kontrole brzine provodit će se i na hrvatskim cestama. Kontrole brzine neće biti pošteđene niti autoceste a prometna policija pokrivat će i sve moguće točke na državnim, županijskim i lokalnim cestama za koje će imati informaciju o učestalom kršenju ograničenja brzine.

Prometni policajci u Europskoj Uniji umreženi su i povezani u prometnu inačicu Interpola, a zove se TISPOL. Zahvaljujući takvoj organizaciji, u mogućnosti su kvalitetnije odrađivati svoj posao na terenu te ujedno koordinirati svoje akcije na međudržavnoj razini kada za to postoji potreba.


Pojačan nadzor brzine

Pojačan nadzor brzine

Pojačan nadzor brzine


 

Pojačan nadzor brzine

 

Ljeto je na svojem vrhuncu, kako kalendarski tako i klimatski pa velik broj vozača žuri na godišnje odmore, doslovno usijanih glava od ljetne vrućine, što nikako ne pomaže u podizanju razine sigurnosti u prometu na zadovoljavajuću razinu. Teško je reći što bi zapravo bila zadovoljavajuća razina, idealno bi bilo kada ne bismo uopće imali prometnih necreća pa čak niti prekršaja. Nažalost, to je utopija.

To nam ne daje za pravo da ne poduzimamo mjere predostrožnosti kako bi se smanjio  broj prometnih nesreća na mogući minimum, osobito onih sa smrtno stradalim osobama. Na razini Hrvatske ne pomaže činjenica da je zabilježen isti broj smrtno stradalih ove godine kao i prošle godine, što naravno pokazuje da dosadašnje akcije ne uspijevaju odvratiti vozače od toga da neprelaze ograničenje brzine.

Prometna policija poziva vozače svih skupina i kategorija da prilagode svoju brzinu vožnje uvjetima na cesti te da pokazuju dužno poštovanje prema ostalim sudionicima u prometu. Osobito je važno da se brzina prilagodi osobinama i stanju ceste te preglednosti i vidljivosti uzrokovane atmosferskim uvjetima.

Nadalje, važno je da se u obzir uzme i gustoća prometa uz nužno poštivanje ograničenja brzine. Odgovorno ponašanje za volanom doslovno spašava živote, pa iako se ceste bez prometnih nesreća čine kao utopija, moramo dati sve od sebe kako bi to pokušali i postići.


Pogledaj galeriju


Pojačan nadzor brzine

Povratak na vrhpointer
Zatvori X