Pretraži
Pogledajte Porsche superjahtu vrijednu 16,7 milijuna dolara

Pogledajte Porsche superjahtu vrijednu 16,7 milijuna dolara

Objavljeno: 24/09/2017 / Autor: Vozim HR / Foto: Porsche

Kao što već vjerojatno znate, Porsche je jednako popularan po sportskim automobilima kao i po svojim dizajnerskim proizvodima. Nije nikakva tajna da svi premium proizvođači automobila, uz primarnu djelatnost razvijaju i dizajnerske podbrendove. Tako primjerice Mercedes ima kolekcije satova, obuće i odjeće. BMW osim odjeće i obuće pod svojim brandom dizajnira čak i pribore za jelo, dok Ducati ima čak i aparate za kavu.

Prethodno poznat kao Porsche Design Studio, a po novom kao Studio F.A. Porsche, ovaj studio bavi se industrijskim i produkt dizajnom tvrtke te radi na svemu, od satova i naočala, do vanjskih hard diskova i pribora za jelo.


Porsche GTT 115 Superyacht


Naime, neki gradovi imaju vlakove Porscheovog dizajna pa je bilo samo pitanje vremena kad će poznati brend zaploviti morem. I tako smo dobili Porsche jahtu.

Izgrađena u partnerstvu s brodograditeljskom tvrtkom Dynamiq iz Monaka, dolazk nam GTT 115 Superyacht.

Dizajnerski studio je dizajnerski pratio smjernice i linije  Porsche 911 modela, dok unutrašnjost, tvrde oni, nalikuje Porsche Mission E konceptu


Porsche GTT 115 Superyacht


Naravno, jahta se može prilagoditi ukusu kupaca, sve dok kupac dijeli stilski izričaj s Porsche dizajnom.

Jahta duga 115 stopa (35 metara), snagu dobiva iz dva MAN V12 dizelska motora koji razvijaju  1650 KS što je dostatno za maksimalnu brzinu od 21 čvora i domet od 3 400 nautičkih milja. Uz to naravno idu tankovi od 24000 litara goriva i generator koji napaja pogonske elektromotore (isti mogu pogurati jahtu i do 6 čvorova)Ovaj ćete morski užitak platiti 16,7 milijuna dolara, a zasad je izgrađeno sedam primjeraka. Svi koji žele vidjeti GTT 115 prije nego razmisle o eventualnoj kupovini, mogu je razgledati sljedeći tjedan na Monaco Yacht Showu.


Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X