Pretraži
PEUGEOT BOXER 4×4 Concept Challenger- ultimativni freestyler spreman za cross country!

PEUGEOT BOXER 4×4 Concept Challenger- ultimativni freestyler spreman za cross country!

Objavljeno: 26/09/2019 / Autor: Petar Bondek / Foto: Newspress

Tržište kampera cvjeta, također kao i kompletna industrija adrenalinskih sportova na otvorenom. naravno da proizvođači automobila pokušavaju spojiti ova dva svijeta!

Peugeot će na Recreational Vehicle Show, na Le Bourgetu uskoro prezentirati ovaj uskoro serijski rekreacijski Boxer.

 

Divljina, SAS-ovci i bloodhoundi

Naravno da je svima jasno da je Ducato 4×4 ispao potpuni pogodak, pa čemu okolišati? Odličan klirens, DANGEL pogon na sve kotače, 10 m² spremnih za smještaj i zabavu troje ljudi – da, Izazivač ima sve navedeno!

Da bi obuhvatio sportske interese većeg broja potencijalnih kupaca, Peugeot je u cijelu priču unio i sredstva koje bi vlasnik Izazivača mogao koristiti kad se suoči s terenskim uvjetima neprelaznima čak i za 4×4 – PEUGEOT eM 02 FS Powertube električni MTB i Canadian kanu. To znači da Vam nedostaje samo jedan bivši SAS-ovac za snalaženje u divljini te Pas Sv. Huberta (Chien de Saint Hubert/bloodhound) da Vas locira kad se izgubite (ako Andy McNab spava u tom trenutku).

Baza ovog sjajnog vozila je a PEUGEOT BOXER L3, taman u sredini ponude što se prostora tiče – L4 bi bio mrvicu prenezgrapan za terenske manevre!

Deset kvadrata životnog prostora je raspoređeno u četiri sekcije – kuhinja s blagavaonicom, spavaonica, kupaonica i vozački dio. Sve je puno ladica, što je ključno za aktivni život izvan utabanih staza, koje se savladavaju spomenutim DANGEL pogonom, koji ima tri prekidača za tri moda – 2WD, 4WD i LOCK mod (za blokiranje stražnje osovine).

U odnosu na serijskog Boxera, 4×4 ima 30 mm veći klirens sprijeda i 50 mm straga, a za lagano savladavanje uspona i prepreka je zadužen BlueHDi 165 motor sa  šestbrzinskim ručnim mjenjačem i okretnim momentom od 370Nm. Canadian kanu od orahovine se sjajno uklopio u priču, i vizualno i funkcionalno, baš kao i eM02 FS fulka.

 

Na planinu nikad ne smiješ ići nenaoružan, rekli bi moji preci iz plemena Lakota Sijuksa…

 

Bilo bi šteta ovakav “mogu sve/ idem svugdje” kamper koristiti samo za ljetovanja i kraće obiteljske izlete – sve osim ekspedicije od Črnomerca do Čeremhova (onog u Sibiru) bi bilo potpuni promašaj!

 

Pogledaj galeriju

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X