Pretraži
Peugeot 508 R bit će hibrid s pogonom na sva četiri – kao karavan i limuzina

Peugeot 508 R bit će hibrid s pogonom na sva četiri – kao karavan i limuzina

Objavljeno: 10/10/2018 / Autor: Mihael / Foto: Peugeot

Prema riječima čovjeka iz vrha Peugeota, nadolazeći top model 508-ice u limuzinskoj i karavanskoj verziji bit će pogonjen novim hibridnim sustavom razvijenim od strane samog proizvođača sa znakom lava.

Oni među nama sa duljim sjećanjem, skloni nostalgiji mogli bi ostati malo razočarani. Naime, najsnažnija 508-ica neće nositi slavnu oznaku GTI već će Peugeot iskoristiti priliku da ovim putem oživi suvremeniju značku „R“ koja je posljednji put krasila sportski kupe RCZ R. Glavni čovjek zadužen za dizajn u Peugeotu jasno definira GTI oznaku kao onu rezerviranu za male automobile poput modela 208 i 308.

Vodeći ljudi u Peugeotu svoju sportsku verziju 508-ice vide kao izravnog konkurenta Mercedesu C 43 AMG te Audiju S4. Korištenjem hibridnog pogonskog sustava, namjeravaju si olakšati ispunjavanje strogih europskih normi o zagađenju ispuštanjem CO2 u zrak.Pored ekoloških benefita, čelni čovjek za dizajn u Peugeotu, Gilles Vidal ističe – „Ne samo da plug in hibrid snižava emisiju štetnih plinova i potrošnju goriva, već daje i dodatnu snagu automobilu. Ukoliko podesite i uskladite svu raspoloživu tehnologiju, dobit ćete automobil ozbiljnih sportskih performansi. Time vaš najsportskiji auto ujedno postaje i najekološkiji.“ Ili kako bismo mi rekli „vuk sit a ovce na broju“!

U skladu sa svim navedenim, za očekivati je da će top izvedba Peugeota 508 sa dodatkom R imati turbobenzinski hibridni motor sa preko 350 KS prenošenih na sva četiri kotača. Možemo pretpostaviti da će ubrzanje do 100 km/h trajati oko 4.5 sekunde a najveća brzina bi trebala biti respektabilnih 250 km/h ako ne i više.

Vrlo vjerojatno je da će buduća, hibridno sportska 508-ica biti dostupna samo na europskom tržištu jer u PSA grupaciji još nisu uspjeli definirati s kojim brendovima i modelima će izaći na golemo tržište Sjeverne Amerike.


Pogledaj galeriju


Peugeot 508 R hibrid

Povratak na vrhpointer
Zatvori X