Pretraži
Pala je „prva“ žrtva – Tesla uhvatila lopova

Pala je „prva“ žrtva – Tesla uhvatila lopova

Objavljeno: 23/05/2019 / Autor: Mihael / Foto: Screenshot / Tesla

Nadzorni video snimljen kamerom na Teslinom Modelu 3 nastao je u Kaliforniji, mjesto radnje Mountain View. Meta krađe nije bio sam automobil, što bi bio prilično hrabar podvig usred bijela dana, već ruksak koji se nalazio u kabini vozila. Vlasnik automobila za vrijeme provale i krađe bio je u obližnjem kafiću.

Lopov je na djelu pokazao izrazitu spretnost i prilično dobru neupadljivost, skrivajući se iza otvorenih vrata vlastitoga automobila (uz pretpostavku da je automobil kojim se dovezao uistinu njegov). Bilo kako bilo, stražarska kamera na Tesli Modle 3 snimila je cijelu situaciju u HD rezoluciji pa možete samo pretpostaviti koliko je skriven ostao identitet smionog lopova.

Hondu Accord kojom su se dovezli, sparkirali su pored Tesle te otvorili vrata na Hondi kako bi se zaštitili od pogleda ljudi u blizini. Suvozač se potom čučnuo između vozila oprezno gledajući kroz prozore Tesle u potrazi za vrijednim plijenom. U jednom trenutku se čak i sakrio nazad u Hondu,vjerojatno vidjevši da se netko približio mjestu radnje.


Tesla stražar na djelu

Tesla stražar na djelu

Tesla stražar na djelu


Kada se slučajni prolaznik udaljio, lopov u Addidas trenirci i s kapuljačom na glavi se vratio svom prvotnom naumu. U jednom trenutku je rabio prozor na Tesli, očito našavši što ga je zanimalo, uvukao djelomično se u Model 3 kroz razbijeni prozor i par sekundi kasnije, iz Tesle je izvukao veliki ruksak koji na videu izgleda poprilično napunjen. Ako nije Addidas fanatik, sumnjamo da je cijelu stvar išao odraditi samo kako bi se domogao druge trenirke i para tenisica koji bi mogli biti logična oprema u ruksaku.

Vlasnik Tesle je navodno kasnije vidjevši razbijeni prozor na svom električnm automobilu o svemu obavijestio policiju te im ustupio i HD snimku iz Teslinog stražarskog sustva zahvaljujući kojem će identitet lopova biti značajno lakše utvrditi, tim više što se čitko vidi registarska oznaka na Accordu kojim su se dovezli na mjesto zločina. U trenutku pisanja, lopov još nije bio uhvaćen i priveden pred lice zakona.


Pogledaj galeriju


Tesla stražar na djelu

Povratak na vrhpointer
Zatvori X