Pretraži
Pakleni boks; usred noći u Jerezu planuo komplentni grid MotoE prvenstva!

Pakleni boks; usred noći u Jerezu planuo komplentni grid MotoE prvenstva!

Objavljeno: 18/03/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Energica, YouTube

Vjerojatno ste čuli onu legendarnu nikad ne stavljaj sva jaja u istu košaru, no izgleda da postoje ljudi koji definitivno nisu!OK, malo sam bezobrazan, ali ono što se dogodilo preko vikenda u Jerezu spada u kategoriju “vjerovali ili ne”! Naime – nakon prvog dana testiranja MotoE klase u požaru u boksu su izgorjeli SVI, ponavljam SVI MotoE motocikli Energica Ego Corsa (njih 18!) koji su trebali započeti FIM Enel MotoE™ World Cup 05. svibnja u Jerezu.Osim što su sva električna vozila svijeta automatski dobila besplatnu lošu reputaciju, automatski je pomaknut i kompletni raspored prvenstva. Po Herveu Poncheralu, predsjedniku IRTE i legendi MotoGP-a, sve bi trebali biti spremno oko timinga rezerviranog za drugu utrku prvenstva (Le Mans, 19. svibnja).

Dorna, Energica i Enel sada moraju svi raditi u tri smjene da bi izvukli sezonu, obraz i bilo kakav pozitivan aspekt trkaće električne moto-budućnosti.Uzrok požara je potvrđen; kratki spoj na baterijama, koji je uzrokovao požar (buknuo oko oko ponoći) je progutao sve motocikle, stanice za punjenje i prateću opremu. Stručnim jezikom se to zove vatrena totalka, s reš prilozima pride… Srećom, nitko nije ozlijeđen u sceni koja je izgledala kao outtake iz Paklenog tornja (bez Stevea McQueena).

Bar neka dobra vijest, jer momčadi nakon prvog (od predviđenih tri) dana testiranja baš i nisu bile prepune informacija i solidnih ideja o postavkama ovih vrlo sposobnih zujalica. Kako zvuče?

Pa, kao hrpa mlinaca za kavu u preletu, precizno rečeno! Šteta što je svim obožavateljima oktanskih sportova zvuk skoro najbitnija stvar u utrkama…I šteta što su umjesto arabice, baš mlinci završili zericu reš.Požar unazadio MotoE sezonu

Povratak na vrhpointer
Zatvori X