Pretraži
Ovo je sustav kojeg niti jedan prodavač starih krama ne može prevariti. Napokon ćete moći kupiti rabljeni automobil bez brige

Ovo je sustav kojeg niti jedan prodavač starih krama ne može prevariti. Napokon ćete moći kupiti rabljeni automobil bez brige

Objavljeno: 08/11/2019 / Autor: Mihael / Foto: UVeye / pexels.com

Izraelska tvrtka UVeye proizvela je dijagnostički sustav koji može otkriti sve nepravilnosti i nedostatke na nekom automobilu. Primjetit će i najsitnije, oku nevidljive greške u nedostatke na automobilu. Mnogi proizvođači automobila interesiraju se za suradnju i partnerstvo sa Izraelcima.

UVeye je prije svega ušao u ovaj bizinis pomalo neplanirano jer su se originalno specijalizirali za proizvodnju senzorskih sustava u sigurnosne svrhe. Izrael ima višegodinšnje bolno iskustvo u borbi sa raznim oblicima gerilskog ratovanja ali i terorizma. Ne zadirući dublje u politiku, istaknut ćemo da je tvrtka UVeye prije svega razvila sustav za kontrolu automobila od ekslozivnih naprava.

Zahvaljujući uspjehu te opreme, UVeye je uvidio i širu primjnu sustava za provjeru vozila. Tvrtka je ubrzo počela suradnju sa velikim imenima iz autoindustrije, gdje su vidjeli da bi njihovi uređaji prilagođeni za potrebe autoindustrije mogli postati dio proizvodnog procesa.


UVeye skener

UVeye skener

UVeye skener


Sustav kontrole vozila opremljen je najnovijim senzorima  koje nije trebalo mijenjati već samo reprogramirati i naučiti ih što je što na automobilu. Sustavi su opremljeni umjetnom inteligencijom što mu omogućava da donosi informirane odluke i procjene. U mogućnosti je prepoznati i najmanje nepravilnosti i nedostatke na automobilu. Površinska kontrola automobila i kakvoća njegove karosrije samo su mali dio onoga što UVeye sustav može.Uz male izmjene u odnosu na sustav prilagođen traženju eksploziva, UVeye može detektirati probleme na automobilu od općih do specifičnih. Otkrivanje hrđe u ranoj fazi nastanka, karoserijskih nedostatka pa sve do otkrivanja dubinskih mehaničkih problema, pred izraelskim rendgenom za automobile ništa se ne može sakriti. Može otkriti i curenja u motoru, ali i to je li određeni automobil ikada bio udaren te koji su dijelovi karoserije potom farbani.

UVeye razvija i sustav pomoću kojeg mogu kontrolirati i tlak u gumama autombiula, neovisno o tome je li sam automobil opremljen senzorima za tlak. U svemu ovome ključno je postojanje umjetne inteligencije koja s vremenom uči te na kraju daje potpunje, točnij i preciznije podatke.


Pogledaj galeriju


UVeye skener

Povratak na vrhpointer
Zatvori X