Pretraži
Ovo je Škoda Scala Spider. Da dobro ste vidjeli, Škoda razmišlja o kabrio verziji

Ovo je Škoda Scala Spider. Da dobro ste vidjeli, Škoda razmišlja o kabrio verziji

Objavljeno: 21/03/2020 / Autor: Mihael / Foto: Škoda

Škoda Scala Spider – Škodin tim dizajnera pripravnika i inženjera priprema nam svoj najnoviji projekt. Temelji se na popularnom gradskom kompaktu koji predstavljen prošle godine, to je Škoda Scala. Ovo će biti sedmi studentski koncept pod okriljem Škode, a očekuje se da će u formi pravog i potpuno funkcionalnog automobila biti predstavljen u lipnju ove godine.

Studenti i pripravnici u Škodi svoje automobile predstavljaju svake godine i tako sve od 2014. Sjećate li se atraktivnog pickupa Mountiaq od prošle godine temeljenog na Škodi Kodiaq, koji izgleda kao da je došao sa snimanja novog nastavka Spasilačke službe? E to je također studentski projekt, kao i ovaj zanimljivi kabrioletski Scala Spider.

  

Službeno ime ovog automobila u nastajanju još nije poznato a koliko možemo vidjeti sa priloženih slika, tim mladih dizajnera i inženjera odlučio je temeljito preurediti stražnji kraj Škode Scale pretvarajući ga u punokrvni dvosjed bez krova. Uspoređujući ga sa proizvodnom serijskom verzijom Scale, ovaj kabriolet u konceptualnoj fazi ima dvoja vrata i potpuno nov stražnji kraj, uključujući prtljažni prostor i stražnji branik.


Škoda Scala Spider

Škoda Scala Spider

Škoda Scala Spider


 

Škoda Scala Spider

Natpis „Škoda“ ostao je ponosno stajati na stražnjem kraju a lijevo i desno od njega se nalaze „štop“ svjetla također izmijenjenog oblika. U donjem dijelu, ispod stražnjeg branika smjestio se difuzor koji automobilu daje dodatni sportski dojam dodatno naglašen središnje položenim auspuhom.

Ovogodišnji tim se sastoji od 20 studenata a jedan od njih je i Vojtech Špitalsky koji je komentirao projekt ovim riječima – „Svi smo oduševljeni biti dio ovog projekta. Kao student, gdje drugdje možete dobiti priliku svoje ideje i viziju staviti u dizajniranje automobila i onda ga zapravo i napraviti.“

Osim ove kabrioletske verzije Scale i prošlogodišnjeg Mountiaqa, Škodini studenti su proteklih godina napravili i Sunroq, crossover temeljen na Karoqu, Element buggy temeljen na Citigou, Atero Coupe Rapid Spaceback, CitiJet Citigo i FunStar Fabia pickup.


Pogledaj galeriju


Škoda Scala Spider

Povratak na vrhpointer
Zatvori X