Pretraži
Ovo je SEAT e-Scooter. Naravno da je na struju i ima domet od 115 km. Za grad čisto dosta

Ovo je SEAT e-Scooter. Naravno da je na struju i ima domet od 115 km. Za grad čisto dosta

Objavljeno: 20/11/2019 / Autor: Mihael / Foto: Seat

SEAT e-Scooter : Prvi električni skuter iz redova Seata donosi nam kompaktan dizajn pravilnih, rekli bismo čak i geometrijskih linija sada već karakterističnih za Seatove suvremene automobile. Za sada je riječ o konceptu, ali Seat je odlučan u namjeri da ovog praktično prometalo predstavi na tržištu već sljedeće 2020. godine. U planu je prodavati ga kako privatnim korisnicima ali i sve popularnijim sustavima dijeljenih vozila.

Električni e-Scooter opremljen je baterijom i elektromotorom snage 10 KS pri čemu je moguća i maksimalna isporuka snage od 15 KS. Takve karakteristike otprilike imaju i klasični benzinski skuteri sa motorom zapremine 125 ccm. Ono po čemu električni skuter doslovno odskače od benzinske konkurencije jest njegovo ubrzanje s mjesta jer zahvaljujući golemom okretnom momentu od 240 Nm isporuka asnage je strelovita.Zbog toga Seatov e-Scooter do 50 km/h stiže za smiješnih 3.8 sekundi a može razviti i najveću brzinu od 100 km/h. Ključna stavka kod električnih vozila, domet s jednim punjenjem baterija kod e-Sctootera jest odličnih 115 kilometara što će u većini slučajeva i više nego li zadovoljiti dnevnu rutinu vlasnika.


Seat e-Scooter

Seat e-Scooter

Seat e-Scooter


 

SEAT e-Scooter

Kapacitet same baterije Seat nam još uvijek nije otkrio ali ističe kako se baterija može lako izvaditi te puniti na kućnom punjaču ili u punionici pri čemu se zadržava fantastična cijena po kilometru od svega 0.70 Eura za svakih 100 kilometara. Prateći moderne trendove, Seat je e-Scootera napravio kao povezano i umreženo vozilo što znači da ga vlanik može pratiti putem mobilne aplikacije.

Putnički kapacitet e-Scootera jesu dvije odrasle osobe a zgodno je i to što ispod sjedala na e-Scooteru ima dovoljno mjesata za smještaj dviju kaciga što čini poštivanje zakona ujedno i praktičnim iskustvom.


Pogledaj galeriju


Seat e-Scooter

Povratak na vrhpointer
Zatvori X