Pretraži
Ovo je profil tipičnog uličnog (kvartovskog) trkača: mlad, živi sa „starcima“ i kronično je dekintiran

Ovo je profil tipičnog uličnog (kvartovskog) trkača: mlad, živi sa „starcima“ i kronično je dekintiran

Objavljeno: 15/10/2019 / Autor: Mihael / Foto: Reddit

Ulični trkači : Pragmatični Nijemci napravili su profil tipičnog uličnog trkača koji ne mari za propise niti druge sudionike u prometu a svoje frustracije umjesto na neki koristan način izražava prekomjernim stiskanjem papučice gasa u automobilu. Takvo ponašanje nije samo karakteristično za Hrvatsku već ga možemo zateći širom Europe.

Ulični trkači imaju sposobnost prilagođavanja stvarnosti svojoj percepciji tj onome što “misle” da je stvarno. To u praksi znači da misle da mogu ovladati svakom situacijom dok su za volanom a svaki rizik ignoriraju i smanjuju metodom „meni se to ne može dogoditi“.U njemačkom gradu Kolnu 2015. godine je osnovana posebna policijska jedinicu za suzbijanje uličnog utrkivanja a od tada su presreli oko 300 ilegalnih utrka od čega samo ove godine njih 60. Pitate li se tko su zapravo ti koji uživaju u ilegalnom utrkivanju, imamo odgovor za vas.


tipični ulični trkač

tipični ulični trkač

tipični ulični trkač


Tipičan ulični trkač ima između 18 i 25 godina, muškarac je i živi s roditeljima te ima niska primanja. Nijemci su također utvrdili da se najčešće radi o mladićima koji imaju migrantsku pozadinu što objašnjava potrebu za dokazivanjem u novom društvu i nepoznavanje društvenih normi i ponašanja tamo gdje sada žive.

Automobili koje vozi ta iskompleksirana i dekintirana mlađerija najčešće su tunirani i nadograđivani. U pravilu se radi o izmjenama na ispušnom sustavu automobila kako bi svi čuli da se on sada vozi kvartom. Česte su i izmjene na ovjesu a redovito koriste i pogrešne dimenzije kotača misleći da će im tako (valjda) automobil bolje držati u zavoju.

Najnoviji trend muđu tom ekpiom jest unajmljivanje brzih sportskih automobila na jedan dan, poput Mercedesovih AMG modela, preko BMW Motorsport automobila pa sve do Audija sa RS oznakama. Nijemci ilegalno utrkivanje svrstavaju pod kazneno djelo, stoga imaju solidne alate za njegovo suzbijanje ali već znamo da ljudskoj gluposti nema kraja i pokušat će na sve načine izbjeći ruku zakona.


Pogledaj galeriju


tipični ulični trkač ulični trkači

Povratak na vrhpointer
Zatvori X