Pretraži
Ovo je priča o jednom genijalnom liku i njegovom Audiju Sport quattro iz 1984

Ovo je priča o jednom genijalnom liku i njegovom Audiju Sport quattro iz 1984

Objavljeno: 22/04/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: You Tube screenshots, Facebook, Audi Media, Lulop.com

André Lotterer je najbolja hodajuća reklama koju je Audi ikad imao; njegov otac je osamdesetih vodio privatnu Audijevu rally momčad, što je logično vodilo k tome da  André uđe u povijest automobilizma s tri osvojena 24h Le Mansa za Audi.

Naravno, stvari nisu tako jednostavne i put do osvajanja WEC prvenstva nije tako lagan, no njegova priča pokazuje i emotivnu stranu – prije nekoliko godina je svojoj fantastičnoj kolekciji pridružio i Audi Sport quattro iz 1984.!

Garaža iz snova

Kad kažemo kolekcija to i mislimo; u top secret garaži Lotterer skiva svoje heroje na četiri kotača – ’65 Mustang Fastback,  ’68 Charger, čak dvije ’73 2.7 911 Carrere RS, ultraskupi 964 3.8 RS i ovdje naveden Sport quattro. U međuvremenu je (navodno) kolekciji dodao i Ferrarija 365 GTB/4, poznatiju kao Daytonu. Da, Petrolicious je objavio sjajan video koji s Vama moramo podijeliti, jer Sport quattro nije svakodnevni prizor na vrlo ušminkanim cestama Monte Carla gdje Lotterer živi.

Racer kakav je nije mogao rally ikonu ostaviti serijskom; direktna ispušna cijev i opsežni tuning kod Hohenester Sporta, firme koja je specijalizirana za utrke i rušenje rekorda. Pošto je Sport quattro Lottererov dnevni commuter, išao je samo do 450 KS, što je dovoljno za titulu najbržeg vozila po lakat zavojima iznad Kneževine.

Sama plemenita buka tog petcilindričnog čudovišta oslobođena kroz ravnu cijev je priča/melodija za sebe. Možda mu treba malo old school buke nakon pobjede u Rimu u Formuli E s DS Cheetahom?

Da,  snimke njegovih vožnji s 24h Le Mansa su poput udžbenika za mlađe vozače, a i njegov ukus što se tiče automobila je profinjen i praktičan baš poput njegove vozačke tehnike.

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X