Pretraži
Ovo je Pagani Huayra Imola – hiperautomobilski dragulj od karbona i titana

Ovo je Pagani Huayra Imola – hiperautomobilski dragulj od karbona i titana

Objavljeno: 05/09/2019 / Autor: Mihael / Foto: TopCar Design / Facebook

Pagani Huayra Imola : Pagani je nedavno predstavio novi dragulj za istinske kolekcionare superautomobila. Iskoristivši proslavu pete obljetnice kluba vlasnika superautomobila (SOC), Pagani je iznenadio sve prisutne predstavljanjem novog automobila. Naravno, automobil nije potpuno nov i nikada do sada viđen jer kada Pagani napravi tavkvo nešto, onda bruje svi mediji a internetom se poput zaraze šire viralni videozapisi.

Ovdje je riječ o izrazito limitiranoj seriji već i onako posebnog automobila, Huayre. Bit će ih proizvedeno samo pet komada a ovaj predstavljeni je prvi u seriji i naravno već ima svoga vlasnika. Pagani Huayra Imola je svojevrsna nadogradnja Huayre BC koja također spada u limitiranu seriju, ipak ne ovako limitiranu. Posebnost Huayre Imole istaknuta je na poseban način, izostankom bilo kakve službene objave od strane Paganija.

Zahvaljujući tome, svaka prikupljena neslužbena fotografija ima dodatnu vrijednost jer ne postoji službena foto galerija koju uvijek možemo prelistati kada poželimo pogledati ovaj nevjerojatan hiperautomobil. Podsjećajući nas malo na legendarnu Paganijevu Zondu R, koja je bila neumoljivi trkaći automobil bez klase i konkurencije, Huayra Imola odaje čast jednoj od najpoznatijih europskih trkaćih staza.


Pagani Huayra Imola

Pagani Huayra Imola

Pagani Huayra Imola


Popularno zvana Imola, inače ima i službenije ime, Autodromo Enzo e Dino Ferrari. U svoje zlatno doba bila je domaći teren za Formulu 1 i Veliku Nagradu San Marina. Huayra Imola se razlikuje od modela BC dodatnom i intenzivnijom uporabom karbona i titana koji u svojem spoju čine materijal specifičan za Paganijeve automobile.

Za razliku od ranije spomenute Zonde R, Huayra Imola se čini cestovno legalnim automobilom na koji možete staviti registraciju i voziti dijete u školu. Zapravo, vidimo neodoljivu spiritualnu sličnost između Huayre Imole i jednog konkurentskog automobila, iako zapravo svi oni jedni drugima čine uslugu međusobnim veličanjem ekstremne klase superautomobila kao takve.

Mislimo na McLaren Sennu, koji ime nosi u čast velikog Ayrtona. Da veza bude intrigantnija između ovih trkaćih automobila za cestu, Ayrton Senna je spletom nesretnih okolnosti svoj život ostavio upravo na legendarnoj Imoli te inače pomalo zaboravljene 1994. godine. Svi skupa možemo biti ponosni i sretni što živimo u svojevrsnoj renesansi super i hiperautomobila.


Pogledaj galeriju


Pagani Huayra Imola

Povratak na vrhpointer
Zatvori X